Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Er larmende blæsere en gyldig reklamationssag?

Af Gæst Tak_for_hjælp | 10-05-2021 12:48 | 526 visninger | 11 svar, hop til seneste
Mine 2 sønner har hver sin "HP Pavillion Gaming"-computer – købt med et års mellemrum. Se nedenfor*. Søn 1’s computer fungerer perfekt. Men blæserne i Søn 2’s model - den nyest indkøbte computer (nu 10 måneder gammel) - larmer _virkelig_meget_, f.eks. når der spilles GTA på den. Så meget at det er stort irritationsmoment. Jeg lurer på at lave en reklamations-sag på det, men frygter/forudser, at jeg får en sang fra de varme lande om at ”sådan er det bare, de er til for at køle computeren .. etc”. Jeg kan dog se, at den anden (lidt ældre) ikke har samme problem, heller ikke ved afvikling af GTA. For at gøre en lang snak kort: Er larmende blæsere en valid/gyldig reklamations-sag? vh *) Søn 1 = denne model = HP6900010NO Søn 2 = denne model = HPTG010115NO
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Christian88
Elite Supporter
10-05-2021 12:51

Rapporter til Admin
Prøv at tilgå computerens BIOS og se om du kan konfigurere fanernes intervaler og styrke for hvordan og hvornår de aktiveres.
--
#2
BoreBissen
Junior Nørd
10-05-2021 12:52

Rapporter til Admin
Har du prøvet at åbne den og se om der skulle sidde noget i vejen og den dermed larmer mere? Det kan evt. være pga. støv. Men nej, det skulle du have reageret på da I købt den. Så IMO er det ikke en gyldig RMA grund eller grund til at levere den tilbage.
--
Se specs. i profil. https://hardwareonline.dk[...]
#3
Gustavss14
Nørd
10-05-2021 13:05

Rapporter til Admin
Er larmende blæsere en gyldig reklamationssag? Som udgangspunkt ja. Hvis blæserstøjen har været tiltagende fra da du købte den, så er det jo som udgangspunkt noget der kan fikses. De plejer som regel at skifte blæseren og kølepastaen.
--
#4
the688
Guru
10-05-2021 13:15

Rapporter til Admin
Hvis de larmer "unaturligt" (defekt) - så måske ja - men så er det en opstået fejl. Hvis der "bare" er købt en computer med en billig/utilstrækkelig køleløsning, så vil larmen ikke være noget nyt, som udgangspunkt, og så gør computeren præcis det du har betalt for. Mange af "os" bygger vores egne maskiner, fordi når man køber en færdigsamlet "mærkevare" maskine, er det oftest ikke de mest fantastiske køleløsninger der bliver anvendt. Slet ikke på grafikkortet. Som vi antager er grunden til blæserstøjen (har du checket?) Der er masser af standard-grafikkort som larmer helt vanvittigt - det er forskellen på et dyrt og et billigt kort. Så det er ikke nødvendigvis en defekt.
--
"ORK SATME!"
#5
Tak_for_hjælp
Gæst
10-05-2021 13:16

Rapporter til Admin
#1 Jeg har som newbie aldrig før været (eller kigget) i BIOS - men det kan være jeg skal arbejde videre i det .... #2 OK, modtaget #3 Opmuntrende - det kan være jeg bliver positiv overrasket hvis jeg laver en indledende forespørgsel - hér til Power - hvor PC'erne er købt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
gasolin
Guru
10-05-2021 13:17

Rapporter til Admin
ja, men du skal aflevere det hele Jeg var heldig til sidst kun at skulle aflever blæseren,sende den tilbage (proshop)
--
#7
United
Junior Nørd
10-05-2021 13:17

Rapporter til Admin
Jeg har selv haft en af de der HP'er med Ryzen 2600 og et 1660. Maskinen er kompakt og nærmest intet airflow - samtidig er cpukøler og case-fan det billigste skrammel (som virkelig larmer under load). Grafikkortet i min var et OEM med en enkelt blæser som også larmede. Kombinationen af det var en jetjager under gaming :) Du kan prøve RMA, tror virkelig ikke der er meget at komme efter.
--
´66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC CANTONA WAS BORN.
#8
ToFFo
Guru
10-05-2021 13:18

Rapporter til Admin
Den har nok spist en masse gamle pubeshår og brødkrummer gennem dens levetid. Prøv at rense køleren hvis du kan. Du skal IKKE blæse trykluft direkte ind i blæseren så den snurrer absurd hurtigt. Det kan ødelægge den, så den bare rasler og ikke kører ordentligt. Hvis du kan skille den forsigtigt ad, kan du, mens du holder blæseren, give den noget trykluft, eller bare puste. Du kan også puste ind hvor blæseren sidder, for at se, om der kommer en masse lækkerier ud. Du kan ikke puste hårdt nok til at skade blæseren.
--
- Indsæt signatur -
#9
Tak_for_hjælp
Gæst
10-05-2021 13:19

Rapporter til Admin
#4 Tak for respons. Begge PC'ere kostede nogenlunde det samme på tilbud - kr. 5500 - så jeg undrer mig over den ene (nyere, med bedre specs) skulle performe dårligere, ihvertfald fsva. blæserstøj.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
gasolin
Guru
10-05-2021 13:29

Rapporter til Admin
#9 Lige som et nyt grafikkort kan larme og det gammelt kort ikke gør Sådan kan det også være med biler eller noget andet elektronik,køleskab,vaskemaskine og så videre
--
#11
Comicsdk
Giga Supporter
10-05-2021 14:41

Rapporter til Admin
Hvor er du bosat - det kan være at der er en bruger der kan lokkes til at åbne kabinettet og rengøre, evt. skifte blæsere etc.
--

Opret svar til indlægget: Er larmende blæsere en gyldig reklamationssag?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning