Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Sluk for USB (nat) + "double" start ved power off?

Af Mega Supporter Cjaay | 16-04-2021 14:12 | 533 visninger | 18 svar, hop til seneste
Kære HOL, Jeg har 2 mindre problemer, som jeg alligevel finder irriterende. Jeg håber derfor i kan hjælpe mig lidt her. Det første problem går på, at når jeg slukker min computer for natten, så holder min mus ikke op med at lyse. Jeg har prøvet at sætte "ErP-ready" både til disabled og enabled, og jeg har samtidig sat "USB power delivery in Soft Off State (S5)" til disabled. Intet har virket, min mus lyser stadigvæk på fuld skrue selv når computeren er slukket. Hvad kan jeg gøre her fra? Indtil videre har jeg haft slukket for strømmen til strømforsyningen, hvilket leder mig til næste problem. Hver gang jeg tænder for min computer, efter at have kappet strømmen til PSUen, så fører det til en slags "double-startup". For at uddybe hvad jeg mener - når jeg trykker på start knappen på PCen, så lyser den og tænder op, for derefter at slukke i 2-3 sekunder, hvorefter den først starter rigtigt op. Er dette normalt? Det skal lige siges at jeg oplevede præcis det samme med min "gamle" strømforsyning, så jeg tænker ikke at det er der "problemet" ligger. Vh. Cjaay :)
--
#1
mrdoc22
Gæst
16-04-2021 14:32

Rapporter til Admin
Har du fjernet markeringen for "Hurtig Start" i strømstyring?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 14:42

Rapporter til Admin
#1 Jeg prøvede at fjerne fluebenet i går aftes, men nu ser det ud til at være der igen. Jeg prøver lige at fjerne det, og se om det gør en forskel. :)
--
#3
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 14:46

Rapporter til Admin
Det virkede søreme... Jeg var ellers helt sikker på at jeg havde prøvet det i går aftes. Men tak! #1 - Vil min computer så være længere tid om at starte op nu, eller hvordan? :)
--
#4
pederlk
Guru
16-04-2021 14:48

Rapporter til Admin
#3 Ikke noget du vil mærke noget til. Har både prøvet at slå det til og fra og jeg kunne ikke mærke nogen forskel
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#5
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 14:51

Rapporter til Admin
#4 Perfekt, tak. Opstartstid er heller ikke det jeg går mest op i, så længe det er inden for rimelighedens grænser. Nogle der har et bud på, hvorfor jeg oplever "double-startup", og om det er noget jeg skal bekymre mig om?
--
#6
mrdoc22
Gæst
16-04-2021 19:04

Rapporter til Admin
Hvad er dine specs? Er der nyeste BIOS på bundkortet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 19:15

Rapporter til Admin
#6 CASE: Lian Li O11 Mini CPU: Intel Core I9-9900KS (5GHz version) CPU COOLER: NZXT Kraken X63 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC PSU: Corsair SF750 RAM: 4x8GB G.Skill TridentZ RGB 3200MHz CL14 DRIVE 1: Samsung 970 EVO Plus 500GB DRIVE 2: Samsung 860 EVO 1000GB Jeg opdaterede til nyeste BIOS version i går, det løste ingenting.
--
#8
pederlk
Guru
16-04-2021 19:42

Rapporter til Admin
Det sker der ikke noget ved, har en kammerat hvis bundkort gør det samme og har gjort det et par år, uden at det er stået af. (Gik forøvrigt væk i forbindelse med en bios opdatering) Men hvis det er Asus bundkort du har, så prøv at sæt ERP til off, afhjalp problemet hos ham her gutten med samme problem som dig: https://www.techpowerup.com[...]
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
--
Sidst redigeret 16-04-2021 19:44
#9
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 21:13

Rapporter til Admin
#8 Tak - men jeg har desværre allerede slået ErP fra i forbindelse med at jeg ville have USB udgange til at slukke når computeren er slukket.
--
#10
mrdoc22
Gæst
16-04-2021 21:45

Rapporter til Admin
#7 Mangler bundkort specs
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 21:47

Rapporter til Admin
#10 ja... selvfølgelig... Jeg kopierede fra en gammel post, fik vidst slettet MOBO i processen. Det er et ASUS ROG MAXIMUS XI CODE Z390
--
#12
Sven Bent
Monster Nørd
16-04-2021 22:04

Rapporter til Admin
naar ud siger "Slukket" hvilken power state taler du saa om. hvis du har brug hurtit start saa er "Slukket" kun S5 mode (hibernation / suspend to disk) og idn bios options er kun for S5 ( softoff) S1 ->S4 er kun sove tilstande (g1) og ikke helt slukket hvorofr de skal kunen reager paa en knap og derfor holder din usb enheder i love S5 derimod er soft off aka G2 metode hvilket i modsaetning til hibernation bliver betragtet som en slukket tilstand. du kan dog stadigvaek have usb enheder til at vaegge dem op (hvorfor din bios option) Selvfoelgelig kan du altid bruge G3 (mekanisk off) som med sikkerhed vile slukke alle enheder Saa der er forklaring hvorgor hurtigt genstarter ikke virker med din bios option mht til dobble start er det tit og ofte grunde daarlig psu dele paa bundkorter. det kan ikke naa at levere nokk stabilt stroem ved load peak og tager derfor lige en runde igen for at sikre det hele har stabiliseret sig. dangang kordensator vare flyende var det tit grundet af en af kordensatoren havde gaaet sig en tur og man kunne se den havde smidt sit brunligt stads ud af toppen
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#13
Sven Bent
Monster Nørd
16-04-2021 22:06

Rapporter til Admin
@9 kan du ikke jsuter din ERP option uafhaengignt af ""USB power delivery in Soft Off State (S5)" ?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#14
Cjaay
Mega Supporter
16-04-2021 22:19

Rapporter til Admin
#12 Når jeg hentyder til "slukket", så mener jeg den tilstand computeren går i når jeg trykker på windows-ikonet, tænd/sluk og så luk computeren. Med "kappet strømmen til PSUen" så mener jeg fysisk at slukke for afbryderen bag på PSUen - det er her "problemet" med double-start opstår. Problemet med lys i USB viser sig at være løst nu, efter at have slået "hurtig start" fra under strømstyring i windows. #13 Jo de to kan sagtens justeres uafhængigt af hinanden, jeg prøvede bare at justere på begge på i går aftes, i forbindelse med at slukke strømmen til USB-udgangen.
--
#15
mrdoc22
Gæst
17-04-2021 13:06

Rapporter til Admin
bruger du OC? Prøv at resette CMOS til default settings og kør med auto settings. (Set at flere skriver at det er RAM hastigheden eller CPU som gør at den "double booter")
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Cjaay
Mega Supporter
17-04-2021 15:24

Rapporter til Admin
#15 Ingen OC - kun XMP. Jeg har ikke prøvet clear CMOS, det kan jeg lige prøve i morgen :)
--
#17
pederlk
Guru
17-04-2021 15:33

Rapporter til Admin
#15 Ifølge: https://rog.asus.com[...] Kan det bla. skyldes at XMP er slået til, så prøv også at slå den fra og indstil dine ram manuelt
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#18
Cjaay
Mega Supporter
17-04-2021 21:44

Rapporter til Admin
#17 Det må være næste step så - det må jeg vel kunne finde ud af :)
--

Opret svar til indlægget: Sluk for USB (nat) + "double" start ved power off?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning