Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

AGEIA´s Physics Processing Unit: PhysX

Af Casper Madsen | 17-04-2005 | 16519 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : AGEIA´s Physics Processing Unit: PhysX

PhysX
Indledning
Vi vil i denne artikel kigge på hvad der er baggrunden for at vi stakkels forbrugere nu også skal ud og supplere vores i forvejen dyrt indkøbte computer med state of the art processor og grafikkort med en helt ny ting, nemlig et fysik-kort. Bag dette lettere mystiske navn, gemmer der sig en chip, som skal stå for alt beregningen af fysik i et spil, på lige fod med at grafikkortene står for alt 3d beregning. AGEIA som er firmaet bag ideen, Physics Processing Unit (Fremover PPU), er et relativt ukendt firma, men med et ambitionsniveau hvor man melder ud at der bliver tale om samme revolution som vi oplevede i 90´erne med computergrafikken, så er det helt klart værd at kigge nærmere på. Forventningerne bliver ikke minder af at store udviklere som Epic Games, Ubisoft, SEGA mfl. støtter ideen, så er der ingen vej uden om.

Baggrunden/behovet for en PPU
AGEIA´s visioner for denne nye enhed til computeren er ikke små, på hjemmesiden om PhysX skriver de at denne nye enhed vil revolutionere spilmarked som GPU´en (Graphic Processing Unit) gjorde i 90´erne, hvor vi nok er mange der lidt vemodigt tænker tilbage på Voodoo Acceleratorer kortene, som mildest talt revolutionerede grafikken og derfor er det svært ikke at være en lille smule spændt, for hvis der kan komme en revolution af den kaliber, så går vi sandelig en spændende tid i møde.



Behovet for en god fysik i et spil er en af de ting der er svær at komme uden om, hvis man ønsker at opnå realisme i et spil, hvor det nu snart ser ud til at grafikken slår panden mod muren, fordi at grafikken snart er blevet så god at der skal andre ting til at imponere spilleren. Satsningen på netop fysikken så vi tydeligst med Valve´s Half-Life 2, hvor at Valve med en modificeret Havoc-motor i samarbejde med source-motoren, viste hvor overbevisende det kunne gøres. Valve formåede også at integrerer fysik-elementerne i spillet, så det ikke bare var eye-candy, men også kunne bruges til noget i de forskellige missioner.

Valve har med Half-Life 2 vist noget af det vi kan forvente os, hvis der bliver en større satsning på fysik området. Men hvis fysikken skal blive endnu bedre så er der simpelthen, ifølge AGEIA, et behov for at få en ny enhed i computeren, der alene står for beregningen af fysikken i spillet. Udgangspunktet er det samme som da 3D grafikkort begyndt at vinde tilpas, at på trods af CPU'ens fantastiske talknuser evne og fleksibilitet, vil potentialet være langt større med dedikeret hardware til formålet.




For på trods af rag-doll fysikken i Half-Life 2 var imponerende, så mangler der stadigvæk at få gjort hele verden "fysisk", eller levende om man vil. For ikke alt kan påvirkes i de forskellige spilverdner, fx kan nogle brædder påvirkes i Half-Life2 hvorimod andre er fuldstændige statiske og upåvirkelige. Det er visionen at man med PPU fra AGEIA at hele spilverdner vil kunne påvirkes, fx skyde vægge i småstykker osv. Eksempler på at gøre spilverden mere dynamisk så man i Voliton's Red Faction, hvor vægge/gulve kunne skydes i stykker, dog uden at virke helt realistiske.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE