Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Gainward 6800 GT Golden Sample "Goes Like Hell"

Af Thomas Christensen | 01-12-2004 | 18675 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Gainward 6800 GT Golden Sample "Goes Like Hell"

Gainward er kendt for deres alternative grafikkort design og Golden Sample overclockings kort. Sidst vi havde fingrene i et Gainward kort var deres FX PowerPack! Ultra/760 XP 128MB Golden Sample, et spændende bud på et FX5600 Ultra kort. Denne gang har vi fat i en ny nVidia generation og en prisklasse over mainstream kortet FX5600 Ultra. Der er tale om Gainward PowerPack! Ultra/2400 TV/DVI/DVI 256MB "Golden Sample", og bag dette navn gemmer der sig et Geforce 6800GT kort, som minder mere om et 6800 Ultra kort.
Da der er tale om et Golden Sample kort har det en højere frekvens på både RAM og kernen end nVidia’s 6800GT reference. Det er anden generation af Gainward's Golden Sample af 6800GT, og hvor første version bød på en 400 MHz kerne og 1100 MHz RAM, byder den testede version på en 400 MHz kerne og 1200 MHz RAM. Der er tale om en version med 1.6ns RAM, og dermed de 1.2 GHz, hvilket er hurtigere end både Radeon X800 XT PE og nVidia Geforce 6800 Ultra. Med denne korte introduktion til kortet hopper vi videre til kortets bundle.

Pakken
 • Kupon til en 550 Watt PSU, WinCinema samt Gainward MultiPort (USB + IEEE 1394/Firewire) kort til 99 euro.
 • 2 x VGA til DVI stik
 • Strømstik
 • Composite til S-VHS stik (10cm)
 • Gainward badge
 • Gainward Quick Start manual

Gainward har aldrig leveret den vilde bundle, men plejer at levere lidt anderledes geilede kabler eller andre småting. Composite til S-VHS stikket er da også i deres røde stil vi så med FX5600 Ultra kortet. Som pakken samt navnet afslører, er kortet udstyret med 2 DVI porte, og dermed også to DVi til VGA stik. Manualen kommer i samme minimalistiske stil som den tidligere, og er ligeså overfladisk. Den beskriver dog kort hvordan kortet skal monteres, driver installationen samt en intro til EXPERTool. Lidt utraditionelt kommer det med en kupon på en strømforsyning, WinCinema samt Gainward MultiPort. Medmindre man skal have fat i en ny strømforsyning og flere USB eller Firewire porte, er det et ligegyldigt tilbud. Alt i alt en ret neutral pakke, hvis man ser bort fra deres kupon. Der er ikke rigtig noget der skiller sig ud fra mængden for noget ekstra værdi. I pakken indgår følgende 3 CD'er:

Software:
 • InterVideo WinDVD5
 • Muvee autiProducer 3 (video editing tool)
 • Gainward 3D Graphics Accelerator
  • AcrobatDirectX9.0
  • Manual
  • NVidia’s ForceWare v61.76 (Coolbits er enabled i driveren)
  • Flash program til opdatering af BIOS
 • EXPERTool
Der er de to obligatoriske CD’er: driver CD’en samt et program til afspilning af DVD’er. Ligeledes følger der et video redigerings program med. Da kortet ikke har VIVO egenskaber, men kun regulær TV-out, kan det godt undre lidt at man får et video redigerings program med. Det ligner i høj grad en standard Gainward bundle uden hensynstagen til det enkelte kort. Der er ingen ekstra spil eller ekstra CD’er med, kun de nødvendige drivere, DVD afslipnings programmet og det lidt fejlplacerede video redigerings program. Eneste der skiller Gainward ud er at de følger et program til at flashe kortets BIOS med. Gainward har en lille guide til at flashe kortet, som kan læses her ved at trykke på ”Help EXPERTool Update” linket. Udover at EXPERTool kan overclocke kortet, vise diverse oplysninger om kortet, styre brightness, opsætte skærmen osv., kan man også styre blæserne – hvilket bestemt er på sin plads når der er tale om to blæsere, som kan larme en del. Man kan sætte den til automatisk at justere sig i forhold til varmeudviklingen eller selv sætte den fra 50 % til 100 %. Man kan desuden selv bestemme blæser hastighden fordelt på 2d og 3d mode.
Alt i alt er der intet overraskende i Gainward’s bundle, den er lille med et lille twist i det Gainward farvede Composite til S-VHS stik samt overclocking tool. Ellers er der intet at hente, som man ikke får hos de prisaggressive producenter. Som altid er vurderingen af bundlen en meget personlig ting, hvor nogle vil have en stor bundle vil andre hellere spare lidt penge. Personligt tæller featuren at de leverer BIOS opgraderinger for langt mere end de lidt ældre spil der normalt bliver bundlet med grafikkort. Gainward retfærdiggørelse af deres lidt dyrere pris har aldrig lagt i bundlen, og det er heller ikke tilfældet her, så lad os springe videre til chippen.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE