Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Pc Byg

Af Mut_one | 09-12-2023 | 8187 visninger | 8 kommentarer

Samling af PCSamling af PC
 

En stor tak til NZXT, GIGABYTE, LOGITECH og KINGSTON for at sende forskellige komponenter, som har gjort det muligt for mig at samle og teste en af de store Gamer-pc'er. Det er første gang i næsten 15 år, at jeg personligt kaster mig ud i at samle en pc fra bunden, og det er virkelig en spændende oplevelse
 Dele brugt det buildet er:
 • Bundkort N7 B650E NZXT

 • Strømforsyning C1200 Gold NZXT 

 • Kraken Elite 360 RGB NZXT

 • Kabinett NZXT H9 Elite

 • Grafikkort Gigabyte Geforce Gaming Oc RTX 4090 24 Gb

 • Kingston Fury Renegade 6400 Mhz 16x4 

 • CPU AMD Ryzen 9 7900x

 • Mus Logitech MX Anywhere S3

 • 2 X Samsung 990 Pro 2 TB V-NAND SSD

 • Headset Logitech Pro X 2 Lightspeed

 • Tastetur Logitech MX Keys s


CPU AMD Ryzen 9 7900xDen nye Ryzen 9 7900X blev lanceret i 2022 sammen med AMD’s første bølge af næste generation af "Zen 4" desktop-processorer. Med deres nye arkitektur er AMD ikke kun fremtidsklar med nyt I/O, men også dets applikationer med understøttelse af nye instruktionssæt. 7900X er en 12-kerne/24-tråds konventionel Multi-core processor. 

 

Mus Logitech MX Anywhere S3Logitech MX Anywhere 3S trådløs mus leverer god komfort, ergonomi og præcision til at arbejde på farten. Musen har lydløse knapper, og en superpræcis 8k DPI laser-sensor, der virker på alle overflader, endda på glas. Vi havde dog lidt problemer med at koble den til Computeren, dog ikke være end at det var til at finde ud af.

 

2xSamsung 990 Pro 2 TB V-NAND SSD


 
Her har vi fat i 2 stk. Samsung 990 Pro 2 TB V-NAND SSD er en højt ydende Solid State Drive (SSD) fra Samsung, der er designet til at levere imponerende hastigheder og pålidelig lagringsydelse. Disse var nogle vi havde selv købt til at teste ny opsatte Computere. Og det er jo bare plug`n play så køre det bare.

 
Headset Logitech Pro X 2 Lightspeed


 
Logitech Pro X 2 Light speed er en gaming headset fra Logitech, og det er en opgraderet version af den tidligere Pro X Light speed. Du får her et trådløst headset med avanceret lyd, hvilket giver dig en fornemmelse af du er med i spillet og får de korrekte lyde i henhold til positionering af andre medspillere, Mikrofonen er aftagelig, samt batteritiden er klar til timevis spil eller høre musik.

 

Tastetur Logitech MX Keys s

 

Logitech MX Keys er trådløst og kan enten kobles sammen med en pc ved hjælp af den medfølgende USB-modtager eller via Bluetooth. Det sidste betyder, at du også kan bruge MX Keys sammen med en telefon eller tablet. Du kan koble tastaturet sammen med op til tre enheder, og du kan skifte hurtigt mellem dem ved hjælp af tre taster øverst på tastaturet. Når du bruger dette tastatur mærker du straks at taste gangen er meget kort.  Det vil sige at den afstand du trykker knappen ned er meget kort.


Bundkort N7 B650E NZXT

Socket og DDR5-understøttelse: N7 B650E-bundkortet understøtter AM5-sokkelen, som er specifik for AMD-processorer, og den understøtter også DDR5-hukommelse.
Dette kort er baseret på det innovative AM5-Socket og det er kompatibelt med de nyeste AMD-Ryzen, Hvilket gør at du har muligheden for at lave dig en meget kraftig Gammer-Pc eller som Pc-entusiast ka få dig en flot Pc, Samt giver RGB lyset i den liv i kabinettet

 
Grafikkort Gigabyte Geforce RTX 4090 24 Gb


 

Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC, er NVIDIAs nye flagskibs-GPU. Gaming OC- og WindForce-mærkerne stod alene under Gigabyte-markeringen, Med RTX 4090 designer Gigabyte kun AORUS Xtreme og AORUS Master tiers, vi har her et design der er formidabelt specialdesign, med alle de klokker og fløjter entusiaster og gamere kunne ønske sig. GeForce RTX 4090 er det absolut bedste RTX 40-serie grafikkort. 128 RT-kerner, 512 Tensor-kerner, 512 TMU'er og 192 ROP'er. Hukommelsesundersystemet er generation uændret - 24 GB 21 Gbps GDDR6X-hukommelse på tværs af en 384-bit bred hukommelsesgrænseflade, og det er del af det du får dig her med dette kort samt du ka spille hva du vil og er samtidigt fremtidssikret lang frem i tiden.

Kabinet H9 Elite NZXT

NZXT er kendt for at producere computerkabinetter med moderne og elegante designs, og de har flere populære serier som H-serien og Eliteserien. dette tresidede PC-midtertårn i hærdet glas praktisk talt er en kopi af børstet aluminium af det klassiske Lian Li-chassis.
Dog er det ikke en dårlig ting, i mine øjne da den virkelig kan bære det og er et virkeligt flot kabinet. Det er med det hærdede glas på 2 af siderne med til at give liv i rummet du sidder i hvis du har RGB lys påmonteret i den.

 
Kingston Fury Renegade DDR5 6400 MHz 16Gb X 4


Med sine 64 Gb til sammen og den høje Frekvens gør at du som Eksempletvis Gamer kan få en god spille oplevelse, Med RGB fører du livet frem i kabinettet og sammen med alle de kombinationer du ka vælge, er der en del tid der kan bruges på de indstillinger det medføre.

 

Kraken Elite 360 RGB NZXT


NZXT kendt for at producere køleløsninger til computere, herunder flydende kølesystemer, der kan bruges til at køle CPU'en. Hvis "Kraken Elite 360 RGB" er en køleløsning fra NZXT, den indeholder RGB-belysning og en 360 mm radiator til effektiv varmeafledning.

Ud over det er der en lille skærm der kan vise informationer om din computer og en lang række af ting som kun du sætter grænser for.

Strømforsyning C1200 Gold NZXT


Denne strømforsyning er Bygget til at modstå massive strømspidser fra næste generations GPU'er ved at levere op til 2x samlet kraft og 3x GPU-kraft, når det er nødvendigt. ELITE EFFEKTIVITET: Med over 90 % effektivitet ved 50 % belastning reducerer C1200 strømforbruget for at sænke månedlige omkostninger og forlænge pc'ens levetid. Intet energispild - trækker kun den energi, som systemet har brug for. STILLE DRIFT: 135 mm PWM-blæseren med væskedynamisk leje kører stille selv under tunge belastninger. Nul ventilatortilstand lukker enheden ned, når belastningen er mindre end 40 %, hvilket sikrer total stilhed. Kvaliteten af japanske kondensatorer med 105°C certificering for de højeste standarder for ydeevne, pålidelighed og holdbarhed. 

 
Vertikal GPU Morterings KIT:Dette kom ind ad døren kort før jeg blev færdig med artiklen. Det kunne jeg selvfølgelig ikke lade ligge, så jeg kastede mig over det, og det var nemt at montere, når man bare følger vejledningen. Det var virkelig noget, der gav lige det sidste touch til computerens udseende

Samling af Computeren:For første gang i meget lang tid skulle jeg være med til at samle dette pragteksemplar af en computer, og det viste sig at være meget interessant. Til at starte med tog jeg selvfølgelig kabinettet og pakkede det ud fra dets skjul. Og det var et syn, der mødte mig der - hvidt med glaslåger, så man rigtigt kan se, hvad der er monteret inde i den. Turen kom til bundkortet, hvilket ikke tog lang tid at montere. Straks efter tog jeg CPU'en, og her stødte jeg på et lille problem, idet de beslag, der fulgte med AIO manglede AM5 Mounteng Brackets, men vi havde heldigvis et på lager, så Jeg kunne få køleren monteret på bundkortet.

Selve kølerdelen placerede jeg i toppen af kabinettet, så al belysningen kunne komme til sin ret. Kølerdelen, som sidder på selve CPU'en, var virkelig en fryd for øjet med det lille display, hvor man kan få vist det, man ønsker, f.eks. film eller titlen på den musik, man afspiller. Er du mere interesseret i at følge information om computerens temperatur, både på CPU og GPU, så er det også en mulighed.

RAM var det næste, jeg skulle montere, og ja, der var ingen besvær med dem; de gik lige i med det samme, efterfulgt af Solid State Drive, og nu tog det fart. Jeg kunne nu se, at der ikke var langt igen, før jeg skulle se, om der ville komme liv i den, hvilket jeg glædede mig vildt meget til. Jeg var nu kommet til det punkt, hvor jeg skulle tilslutte mus, headset og tastatur, og det er jo bare plug'n play. Dog havde jeg lidt problemer med at få musen til at fungere; det var lidt som om, den ikke ville connecte, men det kom dog til at virke. Nu skulle jeg have startet 'monsteret' op, mens jeg sad med svedige hænder og ventede spændt på at prøve den. Men nej, sådan gik det ikke, fordi bundkortet og cpuen ikke understøttede ram-blokke med de 6400MHz, men vi fik dem til at køre med 6200MHz. Som faktisk er ret godt, da det ofte er et problem, når man sætter 4 Ramblokke sammen.

Så skulle der lige en lille justering til, så de kun kørte de 6200Hz. MEN så kørte den også, og hvilket syn. Jeg foretog nogle tests af den både i benchmark og Counter-Strike, og det skal ikke være en hemmelighed, at det bare kørte med største bravur. Sikke en fornøjelse at prøve det.
Jeg vil gerne udtrykke en stor tak til NZXT, Gigabyte, Logitech og Kingston for den utrolige mulighed for at være en del af dette spændende pc-build. Samtidig vil jeg gerne takke Hardwareonline.dk for at give mig denne fantastiske chance, det har var en kæmpe oplevelse at være med til at bygge en ny pc efter 15 år og håber på at kunne få chance igen på et andet tidspunkt. 

Nedenfor kan I se priserne på de anvendte dele


Se priserne hos PriceRunner her Ryzen 7900x 
Se priserne hos PriceRunner her Nzxt N7 B650E 
Se priserne hos PriceRunner her Nzxt C1200W
Se priserne hos PriceRunner her Nzxt H9 Elite 
Se priserne hos PriceRunner her Nzxt Kraken Elite 360 RGB
Se priserne hos PriceRunner her Kingston Fury Renegade DDR5 6400MHz
Se priserne hos PriceRunner her Samsung 990 PRO M.2 SSD 2 TB
Se priserne hos PriceRunner her Logitech Pro X 2 Lightspeed 
Se priserne hos PriceRunner her Logitech MX Keys S
Se priserne hos PriceRunner her Logitech MX Anywhere 3s Wireless
Se priserne hos PriceRunner her Gigabyte RTX 4090 GAMING OC