Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Logitech Litra Bean Lx

Af Heini Nielsen | 05-12-2023 | 4138 visninger | 0 kommentarer


Producent: Logitech
Sponsor: Logitech
Logitech Litra Bean LxLogitech har sendt mig deres spritnye Litra Beam Lx-lys, skabt til streamere og dem, der elsker stemningsfuld belysning ved deres pc. Designet til at stå på dit skrivebord ved siden af din pc-skærm eller bagved den. Litra Beam Lx er let at tilslutte via enten USB-kabel eller din computers Bluetooth. Da jeg ikke selv er en aktiv streamer og heller ikke havde et webcam til rådighed, bliver det mere en hurtig præsentation og unboxing, samt min vurdering af produktkvaliteten i denne omgang.
Da jeg åbner æsken, er jeg ikke i tvivl om at det er Logitech jeg har med at gøre, fordi produktet er solidt.
 
 
Kassens indhold for Litra Beam LX inkluderer:
 • Litra Beam LX LED-lys
 • Skrivebordsstativ
 • 3 meter strømadapter
 • 2 meter USB-C til USB-A-kabel
 • Brugervejledning

Det er meget udfordrende som producent at træde ind i en sektor som er meget konkurrencepræget - altså belysning og streaming. Det faktum at Litra Beam har en relativ høj pris, betyder for mig, at det skal være kvalitet, førend det er værd at investerer i.
Der er som sagt et hav af lav pris-modeller fra mindre mærker, men meget få "high-end" belysningsprodukter. Et sådant produkt skal ikke bare kunne lyse op, men skal os kunne skabe en unik atmosfære til dem som eksempel streamer twitch content.
 
Her er oversigt over specifikationerne og oplysningerne om Logitech Litra Beam LX:
Mål:
 • 42 mm x 400,6 mm x 35,43 mm (inkl. kabelholder på bagsiden)
 • Vægt i emballage: 2.200 g
 • Produktvægt: 1.499 g
Tekniske specifikationer:
 • Strømtilslutning: LED-driver, 12 V, 2 A, 24 W, 4,0* 1,7 mm DC-stik, 3 meter kabel
 • USB A til C-kabel, OD 3,5 mm, længde 2,0 meter (kun til dataoverførsel)
 • Maksimal jævnstrømseffekt: 13,5 W (6,3 W tofarvet side, 7,2 W RGB-side)
 • Op til 400 lumen på den tofarvede side
 • Tofarvet 2700 K-6500 K, RGB 16 millioner farver
 • Fysisk knap, Bluetooth og USB-C
 • DFU via USB
Garantioplysninger:
 • 2 års begrænset hardwaregaranti
 
Så hvad har Logitech Litra Beam LX at byde på?
Ud over strømforsyningen, USB-kablet og stativet er hovedelementet selve lysstangen, som skiller sig ud ved at have to lyslister, en på hver side af stangen.
Den ene lysliste tilbyder RGB-belysning med masse af forskellige indstillinger, mens den anden kun giver hvidt lys.
Midt på lysstangen er der knapper, der aktiverer funktioner, som ikke har behov for software, Du har en tænd/sluk-knap, lysstyrkekontrol og en til farvetemperatur, der ved aktivering fungerer som en RGB-farvekontrol.
Alt virker meget intuitivt og enkelt, så du kan lave hurtige justeringer på knapperne, og dernæst finjustere via softwaren, hvis det er nødvendigt.
Det er værd at bemærke, at ud over at kunne have kontrol over Litra Beam LX via USB og Logitech G Hub-softwaren eller via Bluetooth med G Hub-appen, er begge sider af Litra Beam LX uafhængigt styrbare – altså du har mulighed for at styre dem hver for sig. Det er en vigtig detalje efter min mening.
Nedenunder ses lidt forskellige billeder af softwaren samt lys indstillinger, jeg vil ikke til at fortælle en masse om selve G-hub softwaren da vi har på det seneste set rigeligt på den del ??Stativet, der medfølger med til Litra Beam LX, er er i en rigtig go kvalitet. Stativet giver mulighed for både vandret og lodret montering samt justering af højden til flere monteringspunkter. Det betyder, at du kan placere den under din skærm, over skærmene eller have den stående imellem, alt efter hvor meget plads du har til rådighed i ved dit gaming-setup - en rigtig smatløsning efter min mening.
En ting som personligt overraskede mig meget ved Logitech Litra Beam LX, var dens imponerende lysstyrke, når den blev tilsluttet, lysbjælke gjorde faktisk en pæn stor forskel i at oplyse området omkring mig så de 400-lumen gør helt sikkert noget godt her.
 
RGB-belysningen er meget pæn og giver en meget god RGB-belysning, Selvom den ikke er nær så kraftfuld som den direkte lysstråle, skaber den en blødere atmosfære og gør det ret godt med at lyse væggen bag mine skærme op. Dog fandt jeg at RGB-lyset var mest fremtrædende, når lyset i rummet var slukket.
Jeg slukkede loftlyset i rummet om aftenen og en varmere farvetone, da jeg syntes det var mere behageligt for min øjne end at stirre ind i den hårdt hvide lys kilde hele tiden.
Takket være de nemme temperaturkontroller på Litra Beam LX kunne jeg hurtigt skifte fra en kølig blå nuance til en varmere orange farvetone på kun et par sekunder. Det samlede temperaturområde på 2700-6500K var meget velafbalanceret, selv den mest intense indstilling var skånsom mod min øjnene.


Hvad er min holdning til Litra Beam LX? Jeg synes personligt, at det virkelig kun er værd at investere i, hvis man virkelig er dedikeret til streaming eller laver andre former for optagelser omkring ens gamingsetup. Til dette formål er jeg helt sikker på, at Litra Beam LX er en absolut værdifuld investering. Men når det kommer til andre anvendelser, er det ikke et produkt, jeg spontant ville købe bare for lys og RGB-funktioner, især når prisen nærmer sig 1200 kr.
Der er mange billigere alternativer på markedet, selvom man skal tage højde for kvaliteten, men prisen er stadig ret høj.
 
På den anden side, hvis man tilbringer hele dagen ved sit skrivebord og konstant producerer indhold til diverse sociale platforme, så kan Litra Beam LX være en god investering.


Se priserne hos PriceRunner på Logitech G Litra Beam LX


Plusser


- Premium design og kvalitet
- Fremstillet af solidt plastik  


Minuser


- Prisen er ikke for alle
- Simpelt design
 ANNONCE