Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Logitech Pro X Superlight 2

Af Heini Nielsen | 09-10-2023 | 4339 visninger | 3 kommentarer


Producent: Logitech
Sponsor: Logitech
Logitech Pro X Superlight 2


 
Sidst gang så jeg på Logitechs G PRO X TKL WIRELESS Tastatur, og nu er turen kommet til deres nye mus med navnet Logitech PRO X SUPERLIGHT 2. Musen fås i samme farver som tastaturet, nemlig i pink, sort og hvid. Denne mus, jeg har fået til test, er i sort.

Personligt har jeg altid foretrukket at bruge en trådløs mus, da jeg ikke er vild med at have kabler liggende på bordet. En udfordring, som man ofte oplevede for nogle år tilbage, var, at det kunne være svært at opretholde en stabil forbindelse til sin mus eller tastatur, når man ikke brugte kabel. Heldigvis er den tid ovre, og det er nu blevet standard at bruge trådløse enheder. Selv eSports-spillere bruger trådløse enheder, hvilket siger meget om, hvor pålidelige trådløse enheder er blevet.

En anden fordel er, at trådløse mus er blevet betydeligt lettere over tid og mere strømbesparende. Dette betyder, at man ikke behøver store batterier for at opretholde strøm i længere perioder, hvilket er en stor fordel. Men lad os nu se nærmere på Logitechs PRO X SUPERLIGHT 2-mus.
 

Kassen & indhold


Som sagt er det en mus jeg har med at gøre så det er meget begrænset hvad man for med den, men kassen Inkluder et USB-A til USB-C kabel, USB-A til USB-C konverter, og en Lightspeed dongle


 

Design, Funktioner & Software


Nøglespecifikationer
 • Vægt: 60g
 • Tilslutning: USB-C, 2,4Ghz (Logitech Lightspeed)
 • Batteris levetid: Op til 95 timers brug
 • Greb type: Håndflade, Klo, Fingerspids
 • Knapper: 5 Lightforce Hybrid Switche
 • Sensor: Hero 2
 • Maksimal DPI: 32.000
 • Pollinghastighed: 2000Hz
 • Funktioner: Powerplay-kompatibilitet, PTFE-fødder uden additiv, 32-bit ARM-mikroprocessor
 • Pris: 1200kr
 
For dem, der er bekendt med den første model af Logitech G PRO X SUPERLIGHT, vil du helt sikkert ikke blive skuffet over at finde ud af, at tingene forbliver relativt uændrede. Ved et hurtigt blik på de to modeller kan man næsten ikke se nogen forskel mellem dem.

Billederne forneden viser den gammel model ved siden af den nye model og her kan man nærmest ikke se forskel på de 2 modeller (Musen til højre er SUPERLIGHT 2). Som sagt er den mus, jeg har fået til test, i sort, og den vil helt sikkert passe perfekt til de fleste brugere, da de fleste stadig bruger et sort tastatur.

Hvad angår chassiet, har det en æggeskallignende finish, der føles godt at holde om. På undersiden af musen finder jeg PTFE-fødder og en strømafbryder. Derudover er der en magnetplade til opbevaring af USB-donglen.

En af de nye funktioner, som Logitech har tilføjet i designet, er en USB-C-port, hvor den gamle model brugte en mikro-USB-port.


 
Selve scrollhjulet forbliver uændret fra sidste generationsmodel. Musen bruger nøjagtigt det samme hjul, og det føles relativt let og bliver aldrig unøjagtigt eller glat.

En af de nye tilføjelser til musen er brugen af Lightforce-switches, som anvender en hybrid mellem en optisk og mekanisk switch for at bevare de taktile klik. Jeg må sige, at det føles ret godt, og du får en lille kontant kliklyd med hvert tryk.
 


Logitech G Pro X Superlight 2 vejer blot 60 gram, som ses på det nederste billede.

SOFTWARE

 
Som med Logitechs G PRO X TKL WIRELESS-tastatur behøver du ikke at installere nogen drivere for at bruge musen. Men hvis du vil konfigurere musens præstationer, herunder DPI-indstillinger, skal du bruge Logitechs G HUB-software. Med softwaren kan du kalibrere X- og Y-akse DPI uafhængigt af hinanden, ændre musens rapporteringshastighed for at spare på batteriets levetid og vælge mellem forskellige forudindstillede profiler.

G HUB-softwaren er brugervenlig og fungerer problemfrit, som vi kender det fra tidligere Logitech-produkter. Det er også værd at bemærke, at softwaren er tilgængelig på dansk, hvilket er en ekstra fordel.


 

Test & konklusion 
Logitech G Pro X Superlight 2 er uden tvivl en af de bedste gaming-mus, jeg har haft mulighed for at teste. Efter at have brugt den i ca. 3 uger, føler jeg faktisk, at min præcision i spil som Counter-Strike 2 er forbedret betydeligt. Jeg oplever aldrig at miste et klik, når jeg trykker på musens knapper, da responsen er øjeblikkelig. Det samme gælder, når jeg bevæger musen; den reagerer præcist og hurtigt.

Jeg vil gerne fremhæve, at min anmeldelse er baseret på min ærlige mening, og jeg må sige, at Logitech G Pro X Superlight 2 har imponeret mig. Hvis jeg skal nævne noget negativt, kunne musen måske have været en smule større, da den er lige på grænsen til at være for lille for min hånd. Men dette kompromis er sandsynligvis nødvendigt for at bevare musens lave vægt på kun 60 gram, hvilket gør den utrolig nem at manøvrere, selv efter længere tids brug.

Samlet set er Logitech G Pro X Superlight 2 en fremragende mus, og jeg vil gå så vidt som at sige, at det er en af de bedste gaming-mus på markedet. Prisen er dog ret høj, da den koster hele 1300 kr. Det er en betydelig investering, men hvis du er en professionel spiller eller spiller på et højt niveau, vil du sandsynligvis ikke blive skuffet over denne mus. Det er vigtigt at overveje, om musens design passer til dig og føles behagelig i din hånd, men udover det er Logitech G Pro X Superlight 2 en fantastisk mus, der leverer fremragende ydeevne.

Se priserne hos PriceRunner.


Plusser

 1. Indbygget dongleopbevaring
 2. Rigtig god batterilevetid
 3. Premium Design og kvalitet
 4. Fremstillet af lækker plastik
 

Minuser

 1. Prisen er ikke for alle
 2. Simpelt Design