Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi 6 Mobile Hotspot Router

Af Kristian | 25-09-2023 | 3867 visninger | 0 kommentarer


Producent: Netgear
Sponsor: http://www.netgear.com/
Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi 6 Mobile Router

Introduktion:
Jeg har haft muligheden for at teste Netgear Nighthawk M6 Pro Mobile Router i de seneste uger, og her er mine intidtryk og tanker om Netgears nyeste mobile router. Enheden har 5G, WiFi 6E, og 2,5 gps ethernetport.
Netgear beskæftiger sig primært med netværksenheder, og har efterhånden mange år i branchen, da virksomheden blev grundlagt tilbage i 1996. 


                                                

Indledningsvist vil jeg fremhæve at Nighthawk M6 Pro har et simpelt, flot og minimalistisk design.
Opsætningen gik utrolig let, indsatte et nanoSIM, og derefter jeg blev guidet igennem få simple trin på skærmen, og der var internet. 

Enheden kan vise en QR kode så andre let kan forbinde til den uden at skulle benytte password. 
Routeren har en lækker touchskærm, hvor du let har adgang til diverse funktioner, eksempelvis hvem der er forbundet til den. Ønsker du at smide en bruger af - eller ligefrem ban vedkommende - skal der blot et enkelt tryk på skærmen til. 

Enheden leverer høj hastighed, og sammenlignet med test af hastighed på 5G telefon leverede Nighthawk M6 Pro en højere hastighed i næsten alle tilfælde.
Antageligt vil routeren have en bedre forbindelse end deling af Wifi via mobil i tilfælde, hvor der skal mange brugere på samtidig. Der er mulighed for at have 32 brugere koblet op på samme tid, dog har jeg ikke testet dette i praksis.


Ligeledes kommer routeren med indbygget firewall samt WPA3-kryptering, samt mulighed for VPN-konfiguration. Desuden har routeren har ethernet output til dit grej med netværksport. 

                                                    


Test i bil
: Jeg testede Nighthawk M6 Pro Mobile Router under forskellige forhold, herunder en lang biltur. På turen sad min passager og lavede opgaver i browseren, teams opkald med video. Ydermere blev der streamet, hvilket fungerede upåklageligt. 
Det skal nævnes, at turen primært var på motorvejen, og ikke små landeveje uden dækning
Under testen i bil havde routeren en stabil forbindelse til 5G netværk.. Jeg oplevede at routeren generelt leverede fornuftige hastigheder hele turen.
Efter 8 timer konstant brug havde enheden 22 % strøm tilbage. Ifølge producenten kan enheden holde strøm op til 13 timer, hvilket er meget realistisk i henhold til min oplevelse. 

 

Fordele:

  1. Højhastighedsforbindelse: Nighthawk M6 Pro leverer imponerende høj hastighed grundet 5G-netværk og Wi-Fi 6-teknologi. Dette gør det ideelt til streaming af video i høj opløsning med videre.

  2. Avancerede sikkerhedsfunktioner: Routeren kommer med omfattende sikkerhedsfunktioner, herunder indbygget firewall, WPA3-kryptering og mulighed for VPN-konfiguration. Du får altså en sikker internetforbindelse, selv når du er på farten.

  3. Antenne: Der er mulighed for at sætte antenne på Nighthawk M6 Pro, som giver endnu bedre dækning og stabilitet - Bemærk: Antennerne er et tilkøb til enheden!       

                                                

Ulemper:

  1. Høj pris: Vil uden tvivl sige at den høje pris er det største minus ved dette produkt.

  2. Størrelse og vægt: Jeg har set mindre mobile routere, men de har også været væsentligt mindre avancerede. Størrelsen gør ikke at den for mit vedkommende har været svær at have med, og har passet lige ned i sleevet til min laptop. Jeg tænker dog at størrelsen kan være en deal breaker for nogle og derfor nævnes den.

                                                  

Pris: Netgear Nighthawk M6 Pro Mobile Router er utrolig dyr efter min mening, og hold nu fast, den koster ca. 7500 kr.

                                                      
                                                                     (Laptop med antenne)

                                          
Konklusion:

Først og fremmest vil jeg fremhæve, at jeg har en smule svært ved at se, hvor den mobile router har sin plads hos den gennemsnitlige bruger. 
Mobiltelefoner har efterhånden så fornuftig hastighed ved deling af WiFi, som dækker de flestes behov. Dertil vil den høje pris afskrække de fleste.
Nighthawk M6 Pro har sin plads i professionel brug, eksempelvis et erhverv der har behov for en hurtig og konstant stabil forbindelse på farten.

Netgear Nighthawk M6 Pro Mobile Router imponerer med avancerede sikkerhedsfunktioner, og let opsætning.
Generelt er det en virkelig elegant enhed med et flot design.
Har jeg et reelt behov for enheden? Nej, og det vil jeg formentlig aldrig få.
Har du derimod en virksomhed eller et erhverv, hvor du har behov for et mobilt hotspot, og prisen ikke er en bekymring - Køb!

Se priserne hos PriceRunner.