Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Sapphire RX 7600 Pulse Oc

Af Heini Nielsen | 13-06-2023 | 3990 visninger | 0 kommentarer


Producent: Sapphire
Sponsor: Sapphire
Sapphire RX 7600 Pulse OcNU
er tiden kommet til at se nærmere på Sapphire RX 7600 Pulse Oc grafikkort, Et kort som jeg personlig selv har glædet mig rigtig meget til at se nærmer på da kortet kommer med en prise på $270 altså en pris på ca. 2500 danske kr og er pris sad på AMDs egen kort, så der skulle være mulighed for at kunne få råd til det. Kortet er rettet Imod dem som spille i 1080p opløsning så ikke de store for vendinger med vilde 4k resultater her.    

Sapphire RX 7600 Pulse OC kommer med et simpelt aluminium køler som har 2 fans, hvor deres prioriterer er lav støj, designet på grafikkort ligger meget tæt på AMDs eget referencedesignet, Så vi har med et meget kompakt grafikkort som ikke er særligt stor og samtidig kun kræver et enkelt 8-benet PCIe-strømstik. Sapphire kommer med et lille fabriksoverclock, der er sat til 2356 MHz sammenlignet med 2250 MHz på AMD-reference. Hukommelsen er på 18 Gbps. Så et lille extra boost her.
 

Kassens indhold & Specifikationer

Som altid starter jeg med en hurtig unboxing, hvilket ikke er en undtagelse her. Jeg finder, som forventet et stykke grafikkort, et garantibevis og en installationsvejledning, ingen overraskelser her.På bagsiden af kassen finder jeg de sædvanlige oplysninger om selve grafikkortet, hvilket jeg ikke vil gå en masse i detajler omkring.


Men ja i kassen er der kun selve grafikkort og en quick guide og jaa man har jo ikke bruge for flere ting.

Nederst ses lige en lille hurtig oversigt over kort som er i næsten samme pris klasse.


 

Design/funktioner


Som altid, så vil jeg ikke gå dybere ned i design og funktioner, men vil lade billederne tale lidt for sig selv.
Kortets mål 24,0 x 12,0 cm, og vejer kun 627 g., så der skulle være en chance for, at de fleste af jer kan have kortet i jeres kabinet. Personlig selv syntes jeg det er et smuk kort som kommer i en Sort rød finish og hvor der er ingen RGB at spore nogen steder… nogen ville helt sikkert være skuffet over det, men jeg tænker lidt hvis man nu kan spare ca 500-1000kr på den konto så ville jeg gerne undvære RGB delen og bruge pengene på noget andet smileyPå bagsiden finder jeg et meget stilrent sort metal bagplade med Pulse grafen,Her ses igen der kun skal bruges et 8 pin strøm stik.Skærmtilslutning kommer med tre standard DisplayPort 2.1-porte (RDNA2 havde 1.4a) og en HDMI 2.1a. selve korte kræver heller ikke meget plads da det skal kun bruge to ledigt slots i dit kabinet. 

 

Test

Så er vi kommet til den meget mere spændende del, ihvertfald for de fleste, nemlig selve testen.

Test Systemet består af
 • Intel I9 [email protected] Ghz
 • Asus ROG maximus z690 extreme
 • 16 GB Kingston Fury 5600 MHz RGB
 • Lian li O11 Dynamic EVO
 • 9 Lian Li Uni Fan AL120 RGB
 • Nzxt Kraken z73 Rgb
 • Asus ROG THOR 1000W PLATINUM II
 • Kingston FURY Renegade 2 TB M.2
 • Samsung 970 EVO PLUS 1 TB M.2
 • Gigabyte M32U Skærm
 • Windows 11 pro
Testen er udført i et delvis åbent Lian Li O11 kabinet, for at etablere ensartethed for alle og kommende grafikkort.
Jeg har valgt, at fokusere på et gennemsnit (Average) FPS, da jeg mener, det er det mest rigtige at anvende i spil, og et resultat jeg kan få mest ud fra i den samlede helhed.
Jeg har valgt, at anvende en række udvalgte spil, som har indbygget Benchmark test. Dette igen for at opnå testresultater med mest mulig ensartethed hver gang de bliver kørt, sådan at der opnås de mest nøjagtige resultater.
Spil og software anvendt under test.
 • Shadow of the Tomb Raider
 • F1 2022
 • Forza Horizon 5
 • Assassins Creed Valhalla
 • 3d mark  
Jeg vil lige afrunde med, at give en stor tak til https://www.playgames.dk/ , for at have sponsoreret de fleste spil, som er anvendt under de forskellige test.
   
Som altid Lige en hurtig opsummering om "FPS"
Når spil testes, så måles der i FPS, det vil sige, hvor mange rammer/Frames et grafikkort kan gengive pr. sekund, jo højere det er, jo mere flydende vil dit spil vise sig på din skærm.
Et spils frames per sekund (FPS) er målt pr. gennemsnit af gennem en række test, hvilket ofte er en tidsdemo, en optaget del af spillet, som er en 1: 1-gengivelse af det aktuelle spil og dets spiloplevelse efter at have tvunget de samme indstillinger for billedkvalitet; denne tidsdemo benyttes derefter til alle grafikkort, så den faktiske måling er så objektiv som muligt.
Billeder i sekundet Gameplay
<30 FPS Meget begrænset Gameplay
30-40 FPS Gennemsnitlig, men alligevel meget spilbar
40-60 FPS Godt Gameplay
> 60 FPS Bedst muligt Gameplay
 • Hvis et grafikkort kan håndtere mindre end 30 FPS, så er spillet ikke særlig spilbart, hvilket vi for enhver pris vil undgå.
 • Med 30 FPS op til ca. 40 FPS vil du være mere i stand til at spille spillet med måske en lille stamme på visse grafiske intensive dele, hvilket samlet set vil give en mere behagelig oplevelse. Hvis du matcher den bedst mulige opløsning til dette resultat, får du den bedst mulige gengivelseskvalitet versus opløsning, hvor du vil have dem begge så høje som muligt.
 • Når et grafikkort udfører 60 FPS i gennemsnit eller højere, kan du være sikker på, at spillet sandsynligvis vil spille ekstremt glat på ethvert tidspunkt i spillet, samt tænde for alle mulige IQ-indstillinger i spillet.
 • Over 100 FPS? Du har enten et MONSTER-grafikkort eller et meget gammelt spil.
Alle benyttede spil er testet i fire forskellige opløsninger 1920*1080 – 2560*1440 (2k) og til sidst 3840*2160 (4k). Spillene er blevet testet, så vidt muligt under max settings, som er den opløsning, hvorunder jeg har testet. I skrivende stund har jeg testet 5 forskellige grafikkort, men med tiden, så skulle jeg meget gerne få tilbudt flere grafikkort til test kort, hvilket sikkert ville glæde en masse her på HOL.  
Selve kortet er blevet testet med den alle første Driver der blev frigivet til os anmelder da jeg fik kortet ca lidt over en uge før det blev frigivet til Market.Jeg starter ud med det meget kendte spil Assassin`s Creed Valhalla, som er et spil, der er populært blandt mange. Her ser jeg, at Sapphire RX 7600 Pulse Oc faktisk yder det samme som et 3070 kort i 1080p eller ret lige over, som kom som en ret stor overraskelse for mig… i 2k går det dov ikke helt så godt igen med stadig væk opnår kortet 69 Fps som må siges at være ganske fornuftig og på højde med et 3060 Ti kort.Næste spil hedder F1 2022, hvor jeg har testet med Raytracing on og off, her ses det at Sapphire RX 7600 Pulse Oc ligger meget tæt på 3060 Ti kortet igen når RayTracing er Off, men sætte vi det på On så går det knap så godt for Sapphire RX 7600 Pulse Oc dov runder vi lige 52 Fps i Fuld Hd opløsning

Næste spil jeg har testet er bilspillet Forza Horizon 5. Igen et rigtig populært spil blandt de fleste, her ser jeg igen, at du vil opnå en virkelig god oplevelse i 1080P opløsning, da testen er et godt stykke over 70 Fps, Men sammenligner jeg med 3060 Ti eller ja et gammel 1080 Ti kort så går det ikke så godt for Sapphire RX 7600 Pulse Oc da det bliver slået af 1080 Ti kortet så noget skuffede resultat her, men ja Driver opdateringer kan gør meget.   Til sidst har jeg testet kortet i Shadow of the Tomb Raider uden DLSS. Og her ses igen at Sapphire RX 7600 Pulse Oc slår 3060 Ti kortet i Fuld Hd ikke med meget med det slå det.Nu er jeg kommet til 3Dmark testene… her ses at Sapphire RX 7600 Pulse Oc og 3060 Ti ligger meget tæt på hinanden som os vi har set i de fleste spille tests kun få 100 P skiller kortene af men 1080 Ti kortet er ikke langt fra de 2 kortI ultra testen ser vi faktisk at 1080 Ti kortet score højre end Sapphire RX 7600 Pulse Oc, jeg kunne godt forstille mig de extra Ram kunne gør forskellen her uden at ha noget at lig det i.
I port Royal går det kan så godt med Sapphire RX 7600 Pulse Oc og må se sig slået godt og grundig af 3060 Ti kortet men os lidt forvendte i denne test.   Den sidste test bliver Time Spy og her ses at Sapphire RX 7600 Pulse Oc taber til 3060 Ti kortet og at 1080 Ti kortet kun er små 500 P bagefter…Alle disse test er lavet ved en stuetemperatur på ca. 23 grader, og det skal siges at kortet har nærmest været helt lydløs under alle mine spiltest og jeg så en max tempertur på 73 grader under hele testen og under Idel lage kortet på 34-35 grader, så hvis ønsket er et forholdsvis stille og koldt kort, så kan jeg snildt anbefale Sapphire RX 7600 Pulse Oc kort på den konto
 
Jeg prøvede lige ganske kort at Overclock kortet men da jeg ikke lige kunne få mulighed for at gi kortet lidt extra juice at leve af , valgt jeg ikke at bruge så langtid på det, men det lykkes mig at oc det Til 2880 Mhz på selve gpuen og 2340 på Memory 100% stabilt  
Faktisk lykkes det mig at få Gpuen op på over 3 Ghz men det gav mindre resultatet i nogen tilfælde, er så er ret sikke på men nyre driver og mulighed for at gi lidt extra power til kortet der er lidt mere at gi af her … men over all gav den kun en lille smugle ydelse på ca 3 FPS extra i alle de spil jeg har testet med så det er ikke det stor man for ud af det.. i 3dmark snakker vi om ca 500P extra der os.
Under hele min test så jeg et Max strømforbrug på max 174 Watt og et Idel forbrug på kun sølle 4 watt ved brug af en Skærm.

konklusion Min endelige konlusion, ja Amd og Sapphire siger jo Rx 7600 er et 1080P Gaming kort og det kan jeg kun gi dem ret i, i nogle tilfælde ville jeg da sige man sagtens os kan bruge det til at spille i 2k opløsninger i nogle tilfælde.. jeg prøvde til alle sidst at spille Call Of Duty Morden WarFare II og oplevelsen her var rigtig go i den opløsning.  jeg ville os lige prionter med det samme her at Sapphire RX 7600 gir dig altså lidt extra ydelse i forhold til AMDs eget kort da Sapphire kortet er Oc lidt extra men stadig væk komme med samme pris som Amds eget kort det er os et stort plus til Sapphire.
 
Selve designet på Sapphire kortet er jeg ret vild med det sort røde finish gir et lækket look i ens kabinett og nej man behøver ikke at alt skal ha Rgb for det skal ser pænt ud og så spare man jo os en del på pris på den konto, Det kommer mig så til prisen er den så iorden på det her kort ? jaa det syntes jeg faktisk den er, der er ikke mange kort man kan få til ca 2500kr til samme ydelse når man ser på helt nye kort i dag og vi trænger rigtig meget til at se kort i den pris klasse med go ydelse… jeg tjekkede lige hurtigt brugt market på eks 3060 Ti kortet og prisen ligge faktisk stadig væk på ca 2500kr og op af på den model, det ville sige vi har altså et kort her der nærmest er i samme ydelse klasse og men en ny pris på samme pris endag og som er billger faktisk så kan man da ikke klage kan man ? ja 3060 ti kortet er en ældre model men vi skal ikke mange månede tilbage da det kostede over 4000kr så godt at se hvad et pris stærkt produkt kan gøre.  
 
Kortet kommer jo kun med 8 Gb memory og der er rigtig meget snak om vi er måske er på vej over til at skal ha 12/16 Gb.. men husk nu prisen og hvem kortet er rettet imod, der er pt stadig væk ikke mange Spil der kræver mere en 8 Gb Ram og hvis man er på udgik efter et kort i den pris klasse så tænker jeg man nok heller ikke regner med at vælder alle nye spil rundt i den højeste opløsning med alt slået til..  
 
ALT i ALT så er jeg Rigtig Positiv overasket over Sapphire RX 7600 PULSE Oc et kort som gir dig en Fantastisk  go ydelse i 1080P har et pæn Designe er lydløs og er pris sadt næsten spot on og hvor tid siger man lige det ord ? så hvad mere kan man endelig ønske sig til den pris ?
 
    
Se priserne hos PriceRunner.
 
 
 
Plusser
 • Rigtig go ydeevne i 1080p
 • Fremragende energieffektivitet
 • Samme pris som AMDs egen reference Kort
 • OverClocket ud af æsken
 • Meget lydløst kort
 • Lille og Kompakt Kort
 • Kommer med en pæn Bagplade
 • Understøttelse af AV1-hardwareindkodning og afkodning
 • Der kræves kun et 8 pin strøm stik
 • Rigtig Go Prisen
 
 MINUS
 
 For nogen mangl på RGB

 

 


  ANNONCE