Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


DJI Mini 3

Af Asbjørn | 16-03-2023 | 6572 visninger | 1 kommentarer


Producent: DJI
Sponsor: DJI
DJI Mini 3

Utrolig lille og let – DJI har med DJI 3 Mini endnu engang vist sig som kongerne af dronerne
I 2022 udgav det kinesiske firma DJI en ny drone, DJI Mini 3 Pro. Dronen fik virkeligt gode anmeldelser og kom med nogle imponerende specifikationer, som f.eks. 4K 60fps videooptagelse, HDR-video, og True Vertical Shooting mode, Focus Tracking, Obstical Tracking.

Prisen for Mini 3 Pro med de imponerende specifikationer samtidig med den vejer under de magiske 250 gram landede i et prisleje, hvor mange førstegangsbrugere måske vil blive skræmt væk, idet du må slippe  knap 8000 kr. for DJI Mini 3 Pro, hvis du skal have dronen med en RC-controller. Heldigvis har DJI introduceret DJI Mini 3, som på mange måder ligner DJI Mini 3 Pro, men hvor du sparer ca. 2000 kr. DJI Mini 3 tilbyder mange af de samme ting som proen og vil for mange være den perfekte førstegangsdrone.

De kolde specifikationer:
Vi starter med nogle tørre facts omkring det lille vidunder. Nedenfor er de vigtigste specifikationer opstillet, og DJI Mini 3 Pro er samtidig taget med for at vise forskellen på de to droner.

 
  Mini 3 Mini 3 Pro
Vægt 248g <249g
Dimensioner (L x B x H) Foldet: 148 x 90 x 62 mm;
Ikke foldet (med propeller): 251 x 362 x 72 mm
Foldet: 145 x 90 x 62 mm
Ikke foldet (med propeller): 251 x 362 x 70 mm
Kamera 1/1.3-inch CMOS
Effective Pixels: 12 MP
1/1.3-inch CMOS
Effective Pixels: 48 MP
True Vertical Shooting Ja Ja
Video Opløsning 4K @ 30fps 4K @ 60fps
Flight Time 38 minutes 34 minutes
Transmission System DJI O2 DJI O3
Transmission Distance (CE) 6km 8km
Sensing Systems Downward Forward, Backward, Downward
Kompatibel Controllers DJI RC-N1:
DJ RC
DJI RC-N1:
DJI RC;
DJI RC Pro

Batteri:

DJI Mini 3 slår alle tidligere versioner og proen. Den klarer hele 38 minutter i luften grundet DJIs intelligente batterier. Det er hele 4 minutter længere end DJI Mini 3 Pro. Det er også selvom Pro versionen koster ca. 2000 kr. mere. De 38 minutter er dog DJIs egne beregninger, og man skal nok trække 4-5 minutter fra for at få det reelle tal. Det er i hvert fald det ,som jeg har erfaret med mine flyvninger, som har været en blanding mellem Normal-mode og Speed-mode. Når det er sagt, så er 30-32 minutter ret godt. Minutterne i luften er dog ret relativt alt efter hvordan dronen bruges.

Vejr og vind:
DJI 3 Mini kan klare den samme vindmodstand som sin storebror. DJI Mini 3 kan klare op til 10.7 m/s, hvilket er ret imponerende, når man tager vægten i betragtning. Endnu mere imponerende når f.eks. DJI Air 2S nogenlunde kan klare den samme vindmodstand og vejer 595 gram.

En drone som kan klare en god portion vind vil gøre de fleste danskere glade.

Der er dog ingen tvivl om, at du får dog den bedste oplevelse i det mere stille vejr, da features som det automatiske Fly Home er sat ud af drift, når vinden tager til. I mine test er dette allerede sket ved vindhastigheder på ca. 9-10 m/s.

RC-controller:
Både Mini 3 og Mini 3 Pro forbindes til DJIs nye RC-controllere. Som nybegynder indenfor droneflyvning har jeg ikke det store sammenligningsgrundlag, men hold da op hvor er controlleren fra DJI fantastisk. Der er selvfølgelig penge at spare, hvis du blot køber dronen uden controlleren og tilslutter den med din telefon, men oplevelsen vil på ingen måder blive den samme. Du slipper for kabler og bøvlet med at få sat telefonen ordentlig til. Men RC-controlleren er du i luften indenfor 2-3 minutter. Så skal du ud at bruge pengene alligevel, så er min klare anbefaling at du køber din drone med RC-controlleren. Det vil du ikke fortryde.

Controlleren vejer 390 gram og er udstyret med en 5.5” FHD-skærm. Skærmen giver dig 700 nits, som giver dig op til 4 timers brug. Skærmen er selvfølgelig med touch, og softwaren er utrolig let at bruge. Skærmen er responsiv, og jeg har ikke oplevet nogle former for forsinkelse. Controlleren oser af kvalitet og ligger godt i hænderne.

Controlleren er ligeledes udstyret med to dual-spring control sticks, som giver dig en bedre og mere nøjagtig brugeroplevelse. Disse kan skrues af og placeres på bagsiden, når du er færdig med at bruge controlleren.
I bunden findes der en indgang til USB-C og en port til et microSD kort.

Brugerfladen på controlleren er ret ligetil og giver ikke anledning til mange panderynker. På skærmen kan du vælge de forskellige optagelsestilstande.

Det hele er meget intuitiv, og hvis du alligevel har svært ved opsætningen og flyvning, så hjælper DJIs software dig igennem dine første flyvninger via de mange interaktive guides på skærmen. 
 
Hvad er forskellen på DJI Mini 3 og DJI Mini 3 Pro?
Selvom de to droner til forveksling ligner hinanden på en prik, så er der alligevel store forskelle. DJI Mini 3 kan optage i 4K 30fps, som giver nogle fantastiske optagelser. Proen kan dog optage i 4K 60Fps. Du kan dog få 60fps hvis du vælger en 2.7k opløsning på DJI 3 Mini, som stadigvæk giver nogle virkelige flotte optagelser.

En af de større forskelle er manglen på Active Tracking, hvilket betyder at dronen automatisk kan følge et emne. Det kan f.eks. være en person eller en bil. Det er en super fed feature, som du finder hos storebroren, men altså ikke hos den billigere DJI Mini 3.

DJI 3 Mini har heller ikke den samme sikkerhed som storebroren. DJI Mini 3 Pro har nemlig forhindrings-sensorer som kan opfange forhindringer forlæns, baglæns og under dronen. DJI 3 Mini har udelukkende sensor til, når den skal lande. I og med dronen er utrolig let at flyve, så er jeg i tvivl om, hvorvidt de ekstra sensorer er prisen værd.

Tilbehør:
Der findes et hav af tilbehørsmuligheder til DJI 3 Mini. Dronen findes også i nogle forskellige bundles. Blandt andet Fly More Combo, hvor du foruden dronen og RC-controlleren får en handy lille taske med, 3 batterier, oplader som intelligent oplader alle batterier efter hinanden samt ekstra propeller.

Videokvaliteten: 
DJI Mini 3 giver nogle fantastiske optagelser. 4K 30fps med en bitrate på 150mbps har virkelig overrasket mig meget. Selv på dage hvor solen ikke har kigget frem, har dronen alligevel leveret nogle flotte og detaljerede optagelser.
Da det mere eller mindre er første gang, at jeg har stiftet bekendtskab med en drone, så har jeg virkelig sat pris på DJIs Quickshots. Quickshot er forskellige automatiseret genveje til at lave virkelig flotte videoer ved et enkelt tryk på en knap.
Dronie, Helix, Rocket, Circle and Boomerang er navnene. Videoen nedenfor kan måske give dig en oplevelse af, hvor let det er at optage flotte videoer med DJIs Quickshots.

Billedkvaliteten:
DJI Mini 3 tager billeder i JPEG og i RAW, som giver nogle virkelige flotte billeder. Dog kan Mini 3 kun tage billeder i 12MP, hvor Mini 3 Pro tager billeder i 48MP.

Det er dog alligevel nogle flotte billeder DJI Mini 3 klarer med sine 12MP. Men det er klart, at du får større mulighed for at croppe og redigere din billeder hvis det er taget med et 48MP kamera.

DJI Mini 3 giver dig desuden True Vertical Shooting. Så nu er der ingen undskyldninger for ikke at starte din Instagram-karriere.

r du købe?
Ja! Hvis du overvejer at købe din første drone, som ikke ”bare” er versionen fra Fætter BR, så bør du i den grad overveje DJI 3 Mini. Det er svært at pege på droner i det prisleje som når den til sokkeholderne.
Med DJI Mini 3 får du smukke optagelser i 4K 30fps. En imponerende flyvetid takket været DJIs intelligente batterier. Indbygget GPS og FlySafe features, som gør det næsten umuligt at styrte dronen ned.
Med RC-Controlleren får du den komplette oplevelse, og jeg vil helt klart anbefale, man køber dronen med denne.
Med DJI Mini 3 får du nærmest den perfekte starterdrone, hvor du ikke skal tænke på andet end at få dronen i luften grundet sine 249 gram, da denne således ikke kræver diverse tilladelser og forsikringer, som droner over 250 gram.
Prisen for DJI Mini 3 med RC-controlleren koster pt. 5700 kr.

Hvis du tilhører målgruppen, som har en anelse mere erfaring med droner, så vil jeg nok spendere de 2000 kr. mere, og gå efter DJI Mini 3 Pro. Men til førstegangsbrugeren så er DJI Mini 3 noget nær den perfekte drone. DJI har vel på sin vis lavet en drone til folket.

Se priserne hos Pricerunner

Plusser:
  • Vejer kun 249 gram
  • Super billedkvalitet – 4K 30fps
  • En hel del billigere end Pro-versionen
  • Lille og transportabel
  • Intet behov for registrering
 
Minusser:
  • Ingen 4K 60fps
  • Ingen Active Tracking
  • Udelukkende sensorer ift. landing
  • DJIs software på mobilen kan til tider virke outdated