Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


SteelSeries Apex 9 Mini

Af Asbjørn | 14-12-2022 | 6423 visninger | 1 kommentarer


Producent: SteelSeries
Sponsor: SteelSeries
SteelSeries Apex 9 Mini

Mini, mikro! Det nye tastatur fra SteelSeries  tager ikke meget plads på dit skrivebord.

Vi har fået lov til at teste et nyt tastatur fra SteelSeries. 9-serien kommer i to forskellige modeller. Apex 9 TKL og Apex 9 Mini.

Der er ikke forskel på de to modeller udover størrelsen.

Tastaturet fås pt. til 1049 kr.

 

Specifikationer:
 • Switches: Steelseries Linear OptiPoint Optical
 • Switch Rating: 100 millioner tryk
 • On-Board hukommelse: 5 programmerbare profiler
 • Processor: 32 bit ARM
 • Actuation Points/Force: 1.0-1.5 mm / 35g
 • Forbindelse: Aftagelig USB Type-C kabel
 • Brede: 293 mm
 • Dybde: 103 mm
 • Height: 40 mm
 • Vægt: 676 gram
 • Højdejustering: Rubber Tri Level Feet
 • Lys: Per Key RGB illumination
Whats in box:
 • Apex 9 Mini Gaming Keyboard
 • Aftagelig flettet USB-C til USB-A kabel
 • Redskab til at afmontering af taster
 • Informationsguide – Findes også på SteelSeries hjemmeside
Design:

SteelSeries Apex 9 Mini ER virkelig mini. Hvis man ikke er vant til keyboards af den størrelse, så vil man helt sikkert blive mødt af en sjov oplevelse, når man pakker keyboardet ud af æsken. Som skrevet ovenfor, så findes Apex 9 serien i en TKL og en miniudgave. Det er sidstnævnte, vi tester i dag.

Apex 9 Mini er et 60 % keyboard. Og hvad er det nu lige det er? Det er i bund og grund 60 % af størrelsen af et almindeligt keyboard. Der er således ingen numberpad, ingen funktionsknapper eller nogle ekstra knapper på siderne eller i toppen, eller sågar piletaster. Du får i stedet et keyboard som udelukkende har de knapper, som du har behov for til din gaming. Apex 9 Mini tilbyder dog stadig de samme funktioner som et almindeligt keyboard, og det kræver blot, der holdes en ekstra knap nede imens. Steelseries har mærket de knapper på keyboardet som har en sekundær funktion. Keyboardet vil samtidig lyse op i en anden farve, når funktionsknappen er aktiveret.

Selvom der er tale om et meget lille keyboard, så virker det særdeles robust.

Apex 9 Mini er udstyret med doubleshot PBT keycaps, som bare oser af kvalitet.

På bagsiden finder du to fødder, som kan justeres i 3 forskellige højder. Du finder ligeledes et lille kammer med en lille gummiflap, hvor du kan opbevare et lille redskab til at afmontere dine taster og switches.

Plastikværktøjet er en fed lille feature, som fint afmonterer dine taster, men som giver lidt flere problemer, når du skal have dine switches af. Hvis man er typen, som har planer om at skifte switches, så vil jeg nok anbefale man køber en bedre kvalitet. Disse kan ofte erhverves for småpenge.

Apex 9 Mini er hverken rigtig tungt eller rigtig let, men SteelSeries har i stedet ramt en god vægt imellem de to yderpunkter. SteelSeries skriver på deres hjemmeside, at vægten på Apex 9 Mini lander på 676 gram, selvom min egen vægt siger 624.5 gram, hvilket dog er uden kabel tilsluttet.

Apex 9 Mini står godt fast på skrivebordet og rykker sig ikke ved selv de kraftigste inputs.

Apex 9 Mini kommer udelukkende i en sort farve. Det passer godt til designet, men et par farver mere havde været en fin lille tilføjelse, som måske kommer på et senere tidspunkt?

  

OptiPoint optical switches:

Apex 9 Mini bruger SteelSeries OptiPoint optical switches. Der er tale om linear switches.

De føles som mange andre mekaniske keyboards jeg har prøvet, men den store forskel ligger i teknologien. I stedet for mekaniske kontakter, så bruger Apex 9 Mini små lysstråler, som giver et tastetryk, når disse bliver afbrudt. Dette skulle potentielt give mindre slid, modsat keyboards med de mekaniske dele og samtidig give langt hurtigere svartider.

SteelSeries hævder at OptiPoint kan holde til 100 millioner kliksNem og overskuelig software:

Apex 9 Mini kan let tilgås fra SteelSeries GG-software. Her kan du lave dine helt egne macros, set key og meta bindings. Programmet er meget ligetil, og tilbyder et godt overblik over dit keyboard.

Det er samtidig også herinde du kan styre keyboardets RGB-belysning. SteelSeries tilbyder til et ”Early Access” til deres Prism-software, hvor du let kan styre RGB-belysningen. Du kan bruge Prism til hele Apex 9 serien.

Prism giver dig fuld kontrol over RGB-belysning, og kan modificeres helt ned til hver enkelte knap.


Burde du købe?

Jeg bruger til dagligt et Logitech G915 TKL wireless keyboard, så selvom det i forvejen er mindre end et 100 % keyboard, så har det alligevel været en mindre omvæltning at få Apex 9 Mini i hænderne. Det er utroligt lille og fylder ikke meget på skrivebordet. Jeg var ikke ligefrem væltet bag over den første uge, da jeg simpelthen savnede mine piletaster og F-taster, specielt når jeg brugte computeren til andet end gaming.

Dette har dog ændre sig gevaldigt efter den første uge, og jeg må indrømme, at jeg er blevet fan af Apex 9 Mini.
Det er især keyboardets formåen ift. gaming jeg er imponeret over, og når man så har fået styr på at bruge de forskellige hotkeys, så fungerer Apex 9 Mini også glimmerende som et all-around keyboard, og ikke blot til gaming.

Designet er minimalistisk. Apex 9 Mini ligger godt placeret på skrivebordet og giver dig en rigtig god kvalitet ift. taster og switches.

Apex 9 Mini tilbyder desuden et hav af indstillinger i SteelSeries eget GG-program. Her kan du også styre RGB belysningen, som giver dig mulighed for at ændre belysningen helt ned på en enkelt tast.

Apex 9 serien indeholder som skrevet tidligere en Mini og en TKL-version. Selvom Apex 9 Mini virkelig har groet på mig i løbet af testperioden, så ville jeg nok alligevel vælge TKL-versionen. Den er pt. kun en pris på en familiepizza dyrere, og så får du F-taster og dine piletaster tilbage. Du får samtidig en volumeknap i højre hjørne. Når det er sagt, så er det jo i sidste ende en smagssag. Jeg synes dog at TKL-versionen giver et mere komplet keyboard, som ikke kun er dedikeret til gaming.

Et sidste ønske til SteelSeries…. Kan vi ikke snart få Apex 9 serien i trådløse udgaver?

Se priserne hos Pricerunner


 
 ANNONCE