Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 næste »

Gå til:

MSI MEG Z690 Unity

Af Thomas Eriksen | 04-11-2021 | 8353 visninger | 0 kommentarer


Producent: MSI
Sponsor: MSI
Introduktion til 12 generation Intel processorer


Vi ved alle sammen hvor store problemer Intel har haft med at komme vært fra de berømte 14 Nm ++++
Det føles som en evighed, og måske har Intel nok os følt sig for trykke med, at de ikke rigtig har haft nogen konkurrence før AMD kom med deres Ryzen/Epic Serie og pludselig skulle de bare væk fra de 14 Nm i en fart. Men ja, som alle ved har de haft store problemer med at løse det problem ind til nu. Men efter cirka 10 år, så er det lykkedes for Intel, at hoppe fra de 14 Nm, ned til de 10 Nm.
 
De fleste tænker nok at et spring fra 14Nm til 10Nm ikke er særlig stort, men rent faktisk har det givet Intel extra muligheder for at presse dobbelt så mange Cores ned i deres Cpu, faktisk er det lykkes dem få hele 16 cores ned i en cpu’en hvor med 11900k kun var mulighed for de 8 Kerner.
 
Det Intel har gjort er, at de har beholdt de 8 store cores, som har 16 tråde, men samtidig har de formåede at lave plads til yderligere 8 små cores mere, som dog ikke kan lever extra tråde og køre med en langt laver Mhz end de store, men stadig er mere effektive til, at støtte de store kerner når der rigtig skal arbejdes. Intel Kalder dette for deres Hybrid x86 Design.
En ting som aldrig har slået fejl fra Intel er jo, at CPU-sokkelen skal laves om fra generation til generation, når Intel vælger, at skifte deres CPU’er ud med en ny generation og det gæller også her, men denne gang giver det altså også mere mening, da hele CPU’ens design er ændret og kræver en lidt støre Sokkel, som nu har fået en Sokkel som hedder 1700. Ja så skal vi altså igen skifte vores Bundkort ud, men også på den front er der sket en del, vi går nemlig fra PCIe 4.0 til 5.0 og ikke nok med det, så kommer springet Fra DDR4- til DDR5-Ram hvor jeg nu godt kan sige, der godt gang i hastigheden. Vi snakker bare nu om Ram der kan køre op til hele 7000 MHz, det er altså en del mere end med DDR4. Intel har dog lovet, at med visse bundkortproducenter, at man kan stadig kan køre med DDR4 Ram med 12 Gen CPU’er hvis nogen måtte ønske det eller ikke lige har råd til at skulle ud og invester på det punkt   
 
Hvis vi lige hurtig ser tilbage på på 11 Gen så havde vi kun cpu på Max 8 kerne og 16 tråde
Hvor med 12900k hele 16 kerne og 24 tråde, så vi er meget tæt på en fordobling her. 

På nederst billede ser vi lige et hurtig over blik over 12 generation, hvor den øverste er af en 12900k CPU. 

Side 1 2 3 4 5 6 næste »


ANNONCE