Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 næste »

Gå til:

Test af Tesla Enhanced AutoPilot

Af Thomas Eriksen | 26-05-2021 | 3795 visninger | 1 kommentarer


Producent: Tesla
Sponsor: Tesla
Introduktion

Benyt min referal kode hvis du selv vil købe en ny Tesal og få 1500 km supercharging gratis (og jeg får det samme) https://ts.la/thomas27720 (klik på linket og bestil fra den side der kommer frem)

Test af Tesla Enhanced AutoPilot


Som du måske husker, så har jeg anskaffet mig en Tesla Model 3 som privat bil. I efteråret skrev jeg en anmeldelse af den og nu har jeg fået mulighed for at lave en opfølgning hvor jeg kigger lidt nærmere på de selvkørende funktioner.

Når vi taler om Tesla og selvkørende funktioner er der 3 niveauer som man skal forholde sig til. Alle deres nye biler er udstyret med Autopilot (AP) og det er i grove træk en avanceret vejbane assistent som sammen med fartpiloten kan styre bilen selv.

Enhanced Auto Pilot (EAP) er en udvidelse som indeholder langt de fleste af de selvkørende funktioner som er tilladt her i EU. Det man får udover AP er Navigate on autopilot, Automatisk vognbaneskift, Autopark og summon. Desuden loves der at Enhanced Summon kommer en gang i fremtiden.

Full Self Drive (FSD) er den fulde pakke som indeholder alle funktionerne fra AP og EAP og som desuden tilføjer Trafiklys- og stopskilt kontrol og i fremtiden vil den kunne køre selv i byen.

Det vi skal kigge på i denne artikel, er Enhanced Auto Pilot (EAP) som er en pakke der koster 29.200 kr. Hvis du som mig ejer en bil uden denne pakke, så kan den bestilles i Tesla App’en og så vil den inden for kort tid være tilgængelig i bilen. Det vil sige at der er ikke behov for at få opgraderet noget i bilen og der er således tale om et stykke software. Jeg har haft EAP i min bil i samlet 14 dage som en del af en prøvepakke Tesla sendte ud til nogle folk og dette er altså mine erfaringer med den.


Summon

Lad os starte i den sjove ende, med EAP så kan din Tesla køre sig selv. Den kan altså selv køre hen til dig og de fleste af os har nok set videoer på Youtube med Teslaer der selv kører fra parkeringspladsen og hen til ejeren. Desværre bor vi i EU og her er der grænser for hvor meget bilerne må køre selv, så du kan glemme alt om at få bilen til at køre op foran indgangen til supermarkedet når du kommer ud. Funktionen er nemlig begrænset til at man skal være inden for bluetooth afstand hvilket i praksis vil sige op til ca 8 meter. Så kombineret med at funktionen ikke virker på offentlig vej, så er det mest af alt en sjov funktion til at vise vennerne hjemme i egen indkørsel.

Derfor prøvede jeg også at lade den bakke ud af min garage, en garage som er en klassisk smal 70’er garage. Desværre lykkedes det mig ikke at få bilen til at køre ud, den mener simpelthen ikke at der er nok plads til at den kan køre og ind går heller ikke. I min indkørsel gik det lidt bedre men for at være ærligt var det virkeligt ikke imponerende. Jeg kunne godt få bilen til at bakke hen til min hoveddør, men det krævede flere forsøg og selv de gange det virkede, gik det så utroligt langsomt at jeg nok aldrig ville bruge funktionen.

Summon indeholder også en mulighed for at køre bilen lige frem og tilbage. Dette fungerede noget bedre og det var muligt at lade bilen køre lige frem og tilbage med en rimelig sikkerhed. Jeg nåede ikke at benytte funktionen til andet end sjov i mine 14 dage med EAP, men jeg kunne godt se at funktionen kunne være praktisk på parkeringspladser hvor der er en bil der har parkeret for tæt til at du kan komme ordentligt ind.

Men for mig er det i hvert fald ikke summon man skal købe EAP for. Måske engang i fremtiden, når man kan få bilen til at selv køre i garagen eller hente dig foran supermarkedet, så ville det være en god funktion. Men som det er i dag er det en gimmick som du formentligt vil lege lidt med den første uge til 14 dage og derudover så vil du stortset ikke få det brugt.  

 

Side 1 2 næste »