Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Preview af Matrox G550

Af Thomas Eriksen | 18-06-2001 | 10184 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Preview af Matrox G550

Hvis du er Matrox fan så ved du med garanti godt at det er meget længe siden at Matrox er kommet med et nyt grafikkort og det irritere dig sikkert for G400 og G450 er efterhånden ved at være faldet lidt bagud når det gælder ydelse. Du har sikkert også hørt alle rygterne der har været på nettet omkring afløseren og jeg kan hurtigt afsløre at nogle af dem har været rigtige og andre har været helt forkerte. Det næste kort fra Matrox hedder som du nok allerede har gættet G550 og er ikke rettet mod highend gamers men rettere mod kontor brugere og hjemmebrugere som ikke har det store behov for at spille 3D spil.

Det nye i G550

Som allerede nævnt er G550 ikke rettet mod gamers men der er da alligevel kommet lidt forbedringer med som vil gøre kortet lidt mere attraktivt at spille på. Her tænker jeg på at hver af de 2 pipelines nu har mulighed for at tegne 2 textures hver, der er en forbedring i forhold til G450 som kun tegnede 1 pr pipeline. Dette bringer den teoretiske fillrate op på et niveau der ligger omkring det GeForce 2 MX har men det er svært at sige da Matrox aldrig opgiver hvor mange MHz deres grafikkort kører med. Der hvor de virkelige nyheder skal findes er i form af ny teknologi der kaldes HeadCasting Engine. Kort fortalt er HeadCasting Engine en række hardware funktioner der betyder at det er muligt at oversætte tale over Internettet til et hoved der bevæger læberne når der tales. Jeg har set en demo af funktionaliteten under mit besøg på Cebit i marts måned og hvis det viser sig at være lidt så godt i virkeligheden så tror jeg på at det vil blive en stor succes.

HeadCasting Engine

Som allerede nævnt så er HeadCasting Engine det helt store i G550. Ifølge Matrox vil der være en lang række anvendelses muligheder for denne teknik. Det er i det mindste ikke særligt svært at forestille sig at man i stedet for at bare få en stemme hvis man taler med venner over nettet så får man også et hoved frem der endda bevæger læberne og andre dele af ansigtet når der tales. teknikken fungerer ved at der tages udgangspunkt i stemmen og det er derfor ikke nødvendigt at skulle sende en hel masse oplysninger over nettet. Det betyder at man vil kunne benytte de medfølgende programmer og HeadCasting Engine sammen med et 56k modem. Du er derfor ikke tvunget til at have en højhastighedslinie for at opnå et godt resultat. For at opnå et mere foto realistisk billede har det været nødvendigt at udvide den Vertex Shader der er en del af DirectX 8,0 således at G550 understøtter 256 registers hvilket er markant mere end de 96 som DX8 bruger

Programmer

Alt dette er dog ikke noget værd hvis der ikke er nogle programmer som udnytter HeadCasting Engine. Der er det så heldigt at G550 indeholder alle de programmer der er nødvendigt for at det hele barer kører.

HeadPhone

HeadPhone er et program der omsætter tale til et foto realistisk hoved der taler til dig, programmet er optimeret til HeadCasting Engine og du får derfor den optimale kvalitet og ydelse.


Digimask

Med Digimask er det muligt at skabe dine egne hoveder til brug i HeadFone. Du kan altså sidde og tale med en ven og vælge at have hans hoved til at tale til dig. Alt der er behov for er 2 billeder af personen du skal have ind i programmet, et fra siden og et forfra.

Matrox Virtual Presenter for PowerPoint

PowerPoint er meget brugt til at lave præsentationer med men hvad nu hvis du ikke kan være der til at præsentere den? Ja så sætter du dig ned foran din PC og indtaler de kommentarer der skal være med. Når først du har indtalt kommentarerne er det faktisk muligt at sende præsentationen med e-mail. Modtageren behøver ikke engang have et G550 kort i sin maskine, han vil kunne afspille præsentationen alligevel, bare ikke i samme kvalitet som hvis der var et G550 i hans maskine.

Konklusion

Når jeg nu har læst pressemeddelelserne igennem så står det ret klart for mig at G550 ikke skal være et kort til folk der bare vil spille computer, faktisk står der intet sted noget om spil så det er ikke et punkt der har været vigtigt for Matrox. Det der har været fokuseret på er at levere et godt kort til kontormaskiner samtidig med indføre nogle ekstra funktioner der kommer disse brugere til gode.

Men det betyder dog ikke at det ikke er muligt at spille for kortet har ca. samme ydelse som et GeForce2 MX og naturligvis så er der stadig den gode kvalitet som Matrox er kendt for.

Matrox G550 vil kunne købes i 3. kvartal og koste 1395 kr.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE