Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 næste »

Gå til:

Tesla Model 3 LR

Af Thomas Eriksen | 18-11-2020 | 10518 visninger | 14 kommentarer


Producent: Tesla
Sponsor: Ingen
Introduktion

Introduktion

I dag skal vi kigge på noget lidt anderledes end vi plejer her på siden. Vi har nemlig fået en Tesla Model 3 Long Range til test, eller dvs jeg har selv købt en. Den har nu de sidste 6 måneder siden fungeret som min eneste bil. I den tid har jeg kørt omkring 25.000 km så jeg har efterhånden fået den godt ind under huden. Jeg er klar over at biler er langt fra det vi normalt tester her på siden, men Tesla er også en speciel virksomhed. Man kan faktisk sige at Tesla er en teknologivirksomhed der tilfældigvis laver en bil og det er det aspekt jeg vil prøve og grave lidt dybere i, med denne artikel.Men først hvis du selv vil købe en ny Tesla så kan du bruge min referer kode og få 1500 km supercharging gratis (og jeg får det samme) https://ts.la/thomas27720 (klik på linket og bestil fra den side der kommer frem)

Før Tesla lancerede sin Model S var der en ting der var fælles for næsten alle elbiler. De var upraktiske, grimme (en elbil skulle åbenbart have et mærkeligt design), langsomme og kunne dårligt køre ud af den ene by før man var bange for om man kunne nå frem til den næste. Alt det ændrede sig med Model S som var den første mainstream elbil som man faktisk gerne vil have. Den erfaring Tesla fik fra produktionen af Model S har de brugt til deres næste biler hvorfor hver ny bil faktisk har været den bedste elbil de har lavet. Model 3 bygger altså på de erfaringer de har fået fra Roadster, Model S og Model X.  

Bilen

Men lad os inden vi kommer for godt i gang kigge lidt på selve bilen. Jeg valgte en Perlemorshvid Long Range med anhængertræk og sort interiør. Med undtagelse af træk er dette standard modellen og det er også årsagen til at der kører så mange hvide Model 3 rundt, for skal du have en anden farve koster det mellem 12- og 22.000 kr ekstra. Så det valgte jeg fra, da jeg alligevel synes at hvid er en af de pæneste farver til bilen.Designet af bilen er nok en af de ting der kan dele vandene, når man ser bilen fra siden er det efter min mening en af de flotteste biler på markedet i dag. Men lige forfra og bagfra er designet lidt mindre vellykket. Men det er inden i bilen du finder den største forskelle fra nærmest alle andre biler i verdenen, for kabinen er som ryddet for knapper og den har ikke noget instrument panel foran føreren. Der er faktisk kun en stor skærm i midten og et par kontakter på rattet til at styre alle funktionerne på bilen. Under skærmen mellem forsæderne er der en stor midterkonsol men et par store opbevaringsrum men ingen gearvælger, da den sidder bag rattet.

Sæderne i bilen er lavet i ”vegansk læder” eller sagt med andre ord falsk læder men kvalitetsfølelsen af den er faktisk ganske god og af hvad jeg har læst af testes holder det ret godt. Sæderne er relativt smalle og støttet tæt til din krop. Personligt kunne jeg godt ønske at de var lidt bredere og at sædet var fladere, for jeg synes at jeg sidder lidt klemt og selvom jeg uden tvivl godt kunne tabe et par kg, så er mine 90 kg til 175 cm jo ikke det største. Men jeg har også hørt fra andre at de sidder fantastisk, så det afhænger nok lidt af end præferencer.Pladsen på bagsædet er overraskende god. Når jeg har sat forsædet til mig så er der faktisk god plads bagved og selv med en højere chauffør vil der være rimeligt med plads til benene. Højden over sædet er også rimelig, men jeg har hørt at folk over 1,85 kan risikere at støde mod ruden. En ting der irriterer, er dog at bagsædet er lidt for lavt og der er ikke meget plads under forsædet til mine føder.En ting som bekymrede mig inden jeg købte bilen. er bagagepladsen, for mine sidste 2 biler, som jeg har ejet i sammenlagt 18 år, har været stationcars, så jeg har været vant til at kunne have næsten hvad som helst med inde i bilen. Det er slut i Model 3 der er en sedan model og det gav lidt udfordringer da jeg havde lejet en slushice maskine til min søns konfirmation lige som jeg nok ikke kan hente et 65” fladskærms TV i bilen. Men når det er sagt så er der faktisk rigeligt plads til dagligdagen. Bagagerummet er nemlig godt dybt og pakker man det rigtigt kan de indeholde en masse. Men derudover så har bilen jeg også et ekstra baggagerum forrest et såkaldt frunk som kan indeholde en pæn sportstaske eller indkøb. I sommers var vi en tur i sommerhus og det lykkedes mig at pakke bagage til 5 personer i de 2 bagagerum så det var faktisk godkendt.Side 1 2 3 4 5 næste »