Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 næste »

Gå til:

Roccat Khan AIMO

Af Kaare H | 21-08-2019 | 21134 visninger | 0 kommentarer


Producent: Roccat
Sponsor: Roccat
Introduktion

E-sport er det helt store buzzword efterhånden, og tilbehør til gamere er et lukrativt marked, det kan der ikke lægges skjul på. Med den øgede fokus der er kommet på e-sport, så er der snart ikke den producent, som ikke prøver at komme med på vognen for at tjene nogle flere penge. Samtidig med at der er et kæmpe potentiale for en masse indtægter for producenterne, så er der endnu større potentiale i den eksponering de kan få, hvis et af de større e-sports teams vælger at bruge deres produkter. Med den øgede fokus der er på dette, er der naturligvis en voldsom konkurrence, men det giver også flere producenter incitament til rent faktisk at stramme ballerne sammen og levere noget ordentligt, som kan fange interessen hos potentielle teams, for ingen gider sidde med et underlegent stykke hardware, da det ikke giver nogle taktiske fordele for spillerne.

Jeg kan huske op gennem 00’erne at markedet nærmest blev oversvømmet med diverse produkter til gamere, og denne bølge skyldtes særligt Jonathan ”Fatal1ty” Wendel som ud af ingenting pludselig var det allerstørste navn inden for gamingverdenen, og det gjorde naturligvis at rigtig mange producenter i kølvandet på hans succes, lancerede en masse produkter som alle pludselig var ”approved by Fatal1ty”, eller var ”Fatal1ty” branded. Det var dog ikke alle produkter der kom fra alle producenter, som egentlig var så gode igen, jeg husker selv at bl.a. Creative kom med et ”Fatal1ty” headset, og jeg prøvede det i fire dage, før jeg måtte droppe det igen. En ting var, at lyden, både i hovedtelefoner og mikrofon, var langt under middel, men komforten var absolut ikke at finde nogle steder. Headsettet var direkte elendigt at sidde med i mere end 30 minutter ad gangen, for så begyndte det at gøre ondt at sidde med, fordi det klemte alle de forkerte steder. Grunden til at jeg kun brugte det i fire dage, var fordi det gik i stykker på fjerde-dagen… Den ene af ørekopperne knækkede simpelthen af bøjlen efter jeg tog headsettet af, og så var det af helt naturlige årsager slut med at bruge det headset nogensinde mere. I samme tidsperiode kan jeg dog huske, at der også var enkelte producenter som begyndte at lege med surround sound headset, nogle med større succes end andre, og der var ikke så mange at vælge mellem igen, men langt størstedelen af de headsets der havde ”surround” var reelt set stereo headsets, som via et USB-lydkort manipulerede med lyden, for at give en surround følelse. Der var dog to producenter, som skilte sig meget ud her. Den ene var Zalman, som ellers var mest kendt for deres CNPS kølere (den store kobberblomst), der havde et headset som faktisk havde seks drivere i alt, tre i hver side. Den anden producent var Roccat, som kom med deres Kave, som også var et analogt 5.1 headset, der faktisk udnyttede computerens eget lydkort og dets analoge outputs til at trække hovedtelefonerne, og så var der en USB-powered boks med, hvor al lyd gik gennem. Denne brugte man også til at justere for volumen på headsettet og de enkelte kanaler, samt man kunne mute/un-mute mikrofonen, som ydermere gav en visuel indikering af dette med blåt lys (alt lys i udstyr var blåt dengang). Jeg kan huske at jeg prøvede dette headset, og en af mine kammerater havde det, og jeg var vild med lyden i det. Der var faktisk en god fornemmelse af surround sound, og helt generelt rigtig god lyd i headsettet, for slet ikke at snakke om rigtig god komfort, om end headsettet var meget stort og dermed lidt tungere end man ellers var vant til, og så var det varmt at sidde med i længere tid ad gangen, for det sad faktisk ret tæt til ens hoved.

Vi spoler så nu ca. 15 år frem i tiden, så vi igen lander i 2019 og dermed tilbage ved det headset jeg skal kigge på i dette review. Det er nemlig igen Roccat som har været så flinke at sende mig deres topmodel, Khan AIMO, som er et lukket, over-ear, 7.1 surround headset med RGB lys. Dog stiller jeg mig kritisk over for surround-delen, da der igen er tale om et USB-baseret headset med integreret lydkort som emulerer surround sound, da der kun er to 50 mm drivere i ørekopperne. Om det rent faktisk kan overbevise mig om, at det kan lade sig gøre at emulere surround i dag, det finder jeg ud af gennem dette review.

Side 1 2 3 4 5 næste »


ANNONCE