Side
1 2 3 4 5 næste »
Gå til:
Razer BlackShark
Af Kaare H | 21-09-2014 | 33044 visninger | 0 kommentarer
Introduktion
Markedet for tilbehør henvendt særligt gaming segmentet har aldrig været større end det er i dag, og det vokser stadig. Nogle få producenter, som eks. Razer, var med til at starte hele denne industri, før e-sport blev anerkendt som værende en decideret sportsgren. Logitech var hurtige til at følge trop og introducerede deres G-serie af tilbehør mens Microsoft på daværende tidspunkt havde deres Sidewinder-serie af spil-orienteret tilbehør. For en del år siden valgte Microsoft at droppe dette markedssegment og i stedet rette deres fokus over på deres egen spillekonsol, og deres øvrige PC-hardware division begyndte at holde fokus på hhv. kontor- og hjemmeunderholdning. Logitech hænger stadig ved med deres G-serie, men hvor Logitechs design i mange år har været meget gennemgående ens og hardwaren heller ikke har ændret sig, så har Razer i stedet sat turbo på udviklingen. Razer præsenterede deres første mus, Boomslang, i 1998, der som den første mus i verden havde 1000 dpi opløsning, og så for en kuglemus. Det var helt uhørt, og Razer skabte lynhurtigt et navn for sig selv. Dette navn er stadig yderst populært i dag, og Razer er i dag blandt de førende inden for gaming-segmentet, og laver ud over deres mus, tastaturer og headsets altså også deres egne laptops og tablets. Vi testede for lidt tid siden, som det første tech-site i Danmark, Razer Blade Pro, en 17” fuldblods gaming laptop som også byd på høj mobilitet og lang batterilevetid, altså nogle ord man sjældent forbinder med gaming laptops. Seneste tilføjelse hos Razer, er deres egne mekaniske taster til tastaturer, så hvor stort set alle producenter af mekaniske tastaturer bruger Cherry MX knapper, der har Razer altså nu deres helt egen serie af knapper, og dermed har de opnået at få helt nøjagtig de funktioner og features i knapperne, som de har ønsket i stedet for nogle gange at være tvunget til et kompromis.
En af de helt store produktgrupper er headsets, og der findes efterhånden rigtig mange om buddet, og der er yderligere rigtig mange modeller at vælge mellem fra hver enkelt producent. Razer er heller ikke anderledes på dette punkt, og vi skal denne gang kigge på et af deres mere særprægede headsets, nemlig deres BlackShark headset i en Battlefield 4 branded udgave.
Kassen og dens indhold
Der er tale om et branded headset, og derfor har Razer også valgt at levere headsettet i en anderledes kasse, end det normalt kommer i. Hele kassen er dekoreret i det samme Battlefield 4 design, som selve headsettet, og hvor deres tema-farve normalt er den meget stærke grønne farve, er det på deres Battlefield 4 line-up af produkter altså en meget stærk orange farve, akkurat som detajlerne i Battlefield illustrationerne.
Kassen virker ret solid for sin størrelse, og traditionen tro finder man en kort række facts samt udsagn omkring headsettet på kassen, skrevet på 6-8 forskellige sprog. Derfor er det også kun de vigtigste fakta der er nævnt, såsom dobbelte 50 mm neodymium højttalere, aftagelig mikrofon samt at headsettet er designet med gaming in mente.
Som skrevet tidligere er kassen til dette headset lidt anderledes end den normale BlackShark kasse, da det normalt leveres i en sort kasse med en stor rude i, så man kan se headsettet, men denne gang er det altså en helt lukket kasse, pakket yderligere ind i en yderkasse med de store illustrationer på. Den indvendige kasse er holdt helt i sort, og den virker på en måde eksklusiv i sin fremtoning, og det er helt sikkert også Razers mening med den.
Når man får åbnet låget på kassen bliver det holdt på plads af et sort satin-bånd, så det kun lige kan åbnes til over lodret stilling. Inde i kassen ligger selve headsettet i en formstøbt skum-indmad, så det på ingen tænkelig måde kan beskadiges under transport. Igen er det med til at forstærke helhedsindtrykket af, at der her er tale om noget mere eksklusivt og luksuriøst, end ellers.
Nede i kassen finder jeg, ud over selve headsettet, et kabel der splitter mikrofon og hovedtelefoner ud til hver deres stik. Det er nemlig lavet sådan, at kablet der sidder på selve headsettet ender i et stik magen til det man kender fra headsettet til ens mobil, altså 3,5 mm minijack med både stereo lyd samt mikrofon i et stik, men ledningen på selve headsettet er kun omkring 1 meter lang, og da computere, med undtagelse af nyere laptops, stadig benytter separate jackstik til lyden og mikrofonen, har man fra Razers side altså valgt at vedlægge en forlænger på ca. 2 meter som samtidig splitter stikkene op. Derudover ligger der en blændprop i børstet alu, og den kommer jeg ind på senere hvad er til.