Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Nvidia Detonator3

Af Thomas Eriksen | 25-08-2000 | 11361 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Nvidia Detonator3

Der er vel næppe den store tvivl om at grafikkort fra Nvidia er populære og det er der ikke noget at sige til når man ser på de produkter de har præsenteret gennem de sidste par år. Det startede rigtigt med TNT så kom TNT2 en hurtigere udgave med mere RAM. Herefter kom GeForce 256 og sidst er GeForce2 kommet til. Fælles for alle de produkter er at de er blevet introduceret med 6 måneders mellemrum og at de har været / er blandt de absolut hurtigste grafikkort man kan købe på udgivelses tidspunktet. Dertil kommer der det faktum at deres drivere til kortene er stabile og hurtige.

Dog sker det at der med jævne mellemrum kommer en ny version af driveren og det er der faktisk lige sket og den kaldes Detonator3. Detonator 3 har en række fordele over Detonator2 driverne som den erstatter. Alt er dog ikke lykke for der er også en række ulemper som betyder at du skal vælge driver med omhu.

OpenGL

Da jeg først så at der var kommet nye drivere tænkte jeg ”og hvad så” men det varede jo ikke længe før alle de store hardware sider fik en anmeldelse af de nye drivere op og her så jeg at der var noget at vinde. Jeg installerede driverne og startede Quake3 her var det den store overraskelse mødte mig for den gav virkeligt noget ekstra jeg gik i High Quality 1024*768 fra 80 fps til 95 fps bare ved at skifte driver. Jeg kunne desuden ikke se nogen forskel i kvaliteten så det var rigtig god nyhed for quake3.

Direct3D

Da jeg havde prøvet Quake3 havde jeg høje forhåbninger til Direct3D men her må jeg sige at jeg blev skuffet. I Expendable oplevede jeg ikke nogen forskel, faktisk faldt mine fps et par stykker. Jeg så dog ikke det som et stort problem da der var et par forbedringer i driveren og 2 fps ud af 80 var ikke noget at være bekymret over. Jeg gik herefter videre til Unreal Tournament og her gik det virkeligt galt. I 16 bit var der ikke nogen markant forskel at mærke men lige så snart jeg skiftede til 32 bit farver skete det. Computeren begyndte pludseligt at læse helt vildt på harddisken og det var lige pludseligt hverken CPU eller grafikkort der satte begrænsningen det var min harddisk. Mine fps faldt drastisk og spillet stod reelt stille flere gang mens der læstes på harddisken. Nu vil de fleste sige mere RAM og hurtigere harddisk. Problemet er dog at min testsystem er udstyret med 128 MB RAM og en 7200 rpm harddisk desuden virkede det fint med ældre drivere. Desværre skulle jeg sende det GeForce2 kort jeg havde lånt retur og jeg havde derfor ikke tid til at prøve at finde fejlen jeg prøvede dog at helt geninstallere Windows men det hjalp desværre ikke.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE