Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

SilverStone NT06-P

Af Kaare H | 04-03-2013 | 12004 visninger | 0 kommentarer


Producent: SilverStone
Sponsor: SilverStone
Introduktion

Vi skal denne gang kigge på en af de nyeste kølere fra SilverStone, og det er endnu en gang en af deres lav-profilkølere, vi skal kigge på, nemlig Nitrogon NT06-Pro. Køleren er udstyret med intet mindre end seks heatpipes, og den medfølgende blæser er en lav-profil 120 mm PWM-blæser, som flytter mellem 33,6 og op til 73,9 CFM luft. Køleren kan både fungere som en passiv profil eller som en aktiv med enten en eller to blæsere monteret. Som passiv profil kan den aflede op til 65 W varme, og med den medfølgende blæser kan den aflede op til 95W, og vælger man at montere yderligere 120 x 25 mm blæser, er køleren i stand til at aflede helt op til 150 W varme.

Design og konstruktion

Starter vi med det første, man ser, når man modtager CPU-køleren, nemlig kassen, så er den designet i den vanlige SilverStone-stil, nemlig en brun æske med alle detaljer påtrykt i sort, være det sig tekst eller illustrationer. På låget er der en illustration af køleren, og på den ene side er en tabel, som viser dens specifikationer.

Selve køleprofilen er ca. 140 mm x 140 mm og giver, som tidligere nævnt, mulighed for at montere en 120 mm blæser på hver side af profilen, dog skal den medfølgende blæser monteres nederst, da der ikke er plads til en blæser i standard tykkelse.

Som det kan ses ud fra kølerens design, er selve profilen forskudt fra midten, så man kan som bruger derfor vælge hvad vej, den skal vende, og man kan derfor eks. udnytte airflowet fra blæseren til at afkøle ens ram, forudsat at profilerne ikke er for høje. Man skal dog være opmærksom på, at profilen ikke er særlig høj, og skal den sidde over ens ram-klodser, skal blæseren monteres på oversiden af profilen.

Når man kigger ned på profilen oppefra, kan man se, at den har et sæt indhak på hver side, hvor der ikke sidder nogen kølefinner. Det er for, at man kan montere profilen på CPU’en. Det er meningen, man skal kunne stikke en skruetrækker ned gennem de to huller og spænde skruerne på monteringsbeslaget denne vej, og først når køleren er monteret, kan man monteres blæseren/blæserne.

Bunden af køleren ligner til forveksling bunden på de andre SilverStone-kølere, vi har kigget på her hos HardwareOnline. Den er beskyttet af en plastic-film fra fabrikkens side af, og denne forhindrer ridser i bunden, samt at man kommer til at sætte fedtfingre på overfladen. Ligesom med de andre kølere, vi har set på fra SilverStone, er finishen på kontaktfladen pæn og umiddelbart lige, men den er stadig en smule grov i det og altså poleret op til en højglans finish, men den er dog betydeligt pænere end en rå aluminiumsoverflade.

Den medfølgende blæser er en 120 x 120 x 20 mm blæser med 9 blæservinger samt PWM tilslutning til bundkortet. Alle kølere, vi har set på fra SilverStone, hvor der medfølger en blæser, er blevet leveret med PWM-blæsere. Som det også kan ses, er blæseren fra SilverStones egen line-up af blæsere, og kigger man på billedet, hvor blæseren er lagt ned, kan det ses, at rammen er forberedt til montering af LEDs. Dette kan tyde på, at den samme ramme bruges til andre modeller af blæsere, hvor vingerne er lavet af klar plastic.

Som vi har set med de to andre kølere fra SilverStone, så er det medfølgende tilbehør mere eller mindre det samme til dem alle. Da køleren har samme monteringssystem, som de andre vi har kigget på, og det stadig også er den samme kølepasta, der er vedlagt i monteringskittet, er der altså ikke noget anderledes her, end med de andre kølere, vi har set på.

Således ser det ud, når den 20 mm tykke blæser er monteret på køleren. Ser man på det første billede, er det tydeligt, hvorfor der ikke kan sidde en standard 25 mm tyk blæser på køleren, da den simpelthen vil komme i karambolage med de seks heatpipes. Den medfølgende blæser kan virkelig kun lige sidde der uden at ramme.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE