Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 næste »

Gå til:

SilverStone NT01-P

Af Kaare H | 25-02-2013 | 13195 visninger | 0 kommentarer


Producent: SilverStone
Sponsor: SilverStone
Introduktion

SilverStone har sendt os deres nye køler i Nitrogon serien, NT01-Pro. En lille køler med seks heatpipes og en kompakt køleprofil med plads til to 70 eller 80 mm blæsere.

Vi skal denne gang kigge på en af de nyeste kølere fra SilverStone og det er denne gang en af deres lav-profilkølere vi skal kigge på, nemlig Nitrogon NT01-Pro. Køleren er udstyret med intet mindre end seks heatpipes. Der medfølger ikke blæsere til den lille køler, men man kan selv vælge om man vil have to 70 mm blæsere eller to 80 mm blæsere monteret på profilen.

Design og konstruktion

Køleren er designet til brug i desktop og HTPC kabinetter, og er derfor ikke særligt høj med sine 120 mm totalt. Designet kommer oprindeligt fra NT01-E, men der er lavet en række forbedringer i forhold til, bl.a. materialevalget samt antallet heatpipes og monteringen af køleren er også blevet ændret, så den nu monteres lige som Heligon HE-01. Starter vi med at kigge lidt på kassen som køleren kommer i, så følger den SilverStones stil med de brune kasser, hvor ”låget” til kassen fortæller lidt om, hvilket produkt vi har med at gøre, og der er en god illustration af kølerens udseende, når den har fået monteret to blæsere.

På den ene af kassens sider finder vi specifikationstabellen, som giver et fingerprej om hvor stor køleren er, hvilke sokler den passer på og hvilke materialer den er fremstilet af. På tegningen er køleren vist med to blæsere på, men dette er kun for illustrationens skyld. Der medfølger altså ikke blæsere til køleren, men der er dog monteringsbeslag med til dem.   Til dette review har SilverStone været så flinke at sende to af deres helt nye Suscool 81 blæsere med, som er en 80 mm blæser med indbygget thermo-styring. Der medfølger en flad thermo-sensor til hver blæser, som så kan placeres lige hvor der er behov for den, og denne sensor giver dermed feedback til blæseren, som selv regulerer sig ind efter dette feedback.

Blæseren i sig selv er der ikke meget specielt over, andet end farvevalget på vingerne, som er en lys blå farve. Det er synd at SilverStone ikke har valgt at komme sleeve på kablerne til blæseren, og det trækker ned i det æstetiske, når alt andet de ellers laver er helt i et meget clean design.

På bagsiden af æsken til blæseren er der er vist en kurve over blæserens omdrejningshastigheder ved forskellige temperaturer, og ydermere er dataene på blæseren specificeret her på bagsiden.

Vi skal kigge på selve køleren, og hvordan denne er konstrueret, og som tidligere nævnt er dens design altså en opgraderet og forbedret udgave af NT01-E.

Som det kan ses er der seks heatpipes som går direkte fra basen og over i kølefinnerne. Basen er meget lig den vi også har set på HE-01 køleren tidligere, og monteringssystemet er det samme. Derfor har det også været meget nemt i denne test at skifte køler, da det ikke har været nødvendigt for mig at afmontere bundkortet i denne omgang, for at montere kølerens bagplade.

Selve kontaktfladen på undersiden af køleren er ganske godt beskyttet af en kraftig plasticfolie, og undersiden er umiddelbart meget lige. Finishen er ikke den absolut flotteste, men den er absolut heller ikke den værste jeg har set. Det er ikke fordi det er meget alvorligt, men bunden af køleren har nogle mærker efter ridser fra produktionen, og disse kan holde nogle mikroskopiske luftlommer, når køleren monteres på CPU’en. Det er bl.a. også derfor det er så vigtigt at man bruger kølepasta mellem de to overflader, for at minimere disse luftlommer, og skabe mest mulig kontakt mellem de to.

Side 1 2 3 4 5 6 næste »


ANNONCE