Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 næste »

Gå til:

Asus Xonar Phoebus

Af Kaare H | 10-07-2012 | 14922 visninger | 10 kommentarer


Producent: Asus
Sponsor: Asus
Introduktion

Der var engang hvor enhver computer havde et dedikeret lydkort. Det var dengang Creative SoundBlaster 16 var det vildeste og mest moderne lydkort, som kunne købes for penge. Sidenhen kom feks Audigy, Audigy 2 og X-Fi chippene, og alle satte nye standarder for, hvad der var muligt med et multimedie-lydkort til computeren. Samtidig med denne udvikling er onboard lydkort imidlertid blevet så gode, at de dedikerede lydkort stort set er forsvundet fra vores computere. En årsag til dette kan være at de fleste brugere enten bruger et headset eller nogle billige højttalere, og derfor ikke kan høre forskel på et dyrt dedikeret lydkort og det indbyggede. Men i takt med at spil er blevet langt mere avancerede, eller ligefrem har kompabilitets problemer med den indbyggede lyd chip, som f.eks de problemer der kan opstå mellem Battlefield 3 og Realtek onboard-kort, så er det igen ved at blive aktuelt med et dedikeret lydkort.

Det er især værd at overveje et dedikeret lydkort, hvis man bygger sit eget mediecenter. Her er det nemlig ofte meget vigtigt at det kan gengive absolut alle lydformater uden problemer. Har man en forstærker/receiver af ældre dato, som ikke understøtter eks. Dolby HD eller DTS-HD, så er det rart at ens lydkort kan afkode det, og stadig sende et godt signal videre til forstærkeren. I dag er Creative ikke længere så dominerende markedet for lydkort. Producenter som Audiotrack og Auzentech er begge kendt for deres lydkorts høje kvalitet. Asus er senere også kommet ind på markedet med deres Xonar lydkort og har primært benyttet C-Media chips, nogle af dem er baserede direkte på C-Media’s chips, mens andre har fået nogle let modificerede og dermed rebrandede chips.

 

Asus ROG Xonar Phoebus er baseret på C-Medias CMI8888DHT lydprocessor, og kortet er, som navnet hentyder, rettet specifikt mod gamers. Udover selve lydkortet får man nemlig også en lille kontrolboks med, hvor man kan tilslutte sit headset, har man kun hovedtelefoner, så er der indbygget mikrofoner i boksen og der er volumen op/ned, samt mic on/off styring på boksen. For at gøre det nemt at tilslutte i mørke er der endda lys i jackstikkene, i de rigtige farver, så man nemt kan tilslutte headsettet til de rigtige stik.

Side 1 2 3 4 5 6 næste »