Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 næste »

Gå til:

ASUS NC1

Af Alexander | 05-09-2011 | 10073 visninger | 0 kommentarer


Producent: ASUS
Sponsor: ASUS
ASUS NC1 - Introduktion og musik

 

I dag skal vi kigge nærmere på ASUS forslag til hvordan noise-cancelling høretelefoner skal se ud, og ikke mindst lyde!

Høretelefonerne har et markant design omkring ørekopperne, men er ellers ganske diskrete

Høretelefoner kommer i en elegant sort æske, som i mine øjne giver et indtryk af at man har lagt en del fokus på at få dem til at fremstå seriøse, allerede når folk ser æsken i butikken. Inde i æsken ligger høretelfonerne i en lille separat æske med lynlås, og et lille net til adaptere (der er både adapter til 6,3mm jack og dobbelte 3,5mm minijack-stik i fly). Designet ligner et forsøg på at illustrere hvordan alufælge ville se ud på et par høretelefoner (hvorfor det virkede som en god idé er mig en gåde, men omvendt er jeg nok heller ikke den primære målgruppe for netop dette sæt). Kvalitetsmæssigt virker de tilforladelige. Ved første øjekast ser de temmelig spinkle ud, men når du folder dem ud og tager dem på kan du mærke at de er mere holdbare end det første indtryk antyder. Der er tale om høretelefoner der sidder på øret, og derfor vil nogle finde dem irriterende at have på over længere tid, da de sidder temmelig godt fast på hovedet, og derved presser en del på øret.

Generelle iagttagelser mht. lyd:

Når man slår støjreduktionen til på kontrol-delen på kablet, forøges mængden af bas gevaldigt. Derudover giver det et ubehageligt højt ”klik” når man holder kontrol-delen i en forkert vinkel (både med støjreduktion slået til og fra), og efter klikket er der ingen lyd i den venstre side, før man atter finder en acceptabel vinkel at have den i(!) Det sker for det meste når den er vandret, altså vil det ikke være et problem når du bevæger dig men hvis du sidder ved et bord, eller har kablet i inderlommen, så vil det være et reelt problem. Der er en mute-knap på kontrollen, men den slår kun fra så længe du holder den inde, så jeg tvivler på at man nogensinde vil få glæde af at bruge den, til gengæld slukker den både for musikken, og støjreduktionen, så længe den er holdt inde. Høje klik er der i øvrigt også hver gang man slår støjreduktionen til/fra, og ligeledes når du bruger mute-knappen, dog ikke nær så højt som når du uforvarende kommer til at ændre vinklen på kontrollen.

 

Musik:

Med støjreduktionen slået fra er der stort set ingen bas, men derudover er lyden faktisk ganske tilforladelig. Der mangler en smule i diskanten, og de er ikke helt præcise, men i prisklassen (ca. 500-600.- iflg. Pricerunner.dk) er det ganske acceptabelt hvis man ser bort fra den manglende bas. (resten af testen er skrevet ud fra indtrykket når støjreduktionen er slået til, da det jo er et af de primære salgspunkter ved høretelefonerne) Når du slår støjreduktionen til kommer der til gengæld næsten for meget bas, dog ikke i de helt lave registre, og med klassisk rock (Dire Straits) og jazz (Frank Sinatra) drukner det meste af musikken lidt i den voldsomme bas.

Morten Breums ”Moist” klarer de noget bedre, men selvom det er et stykke musik med stor fokus på bas, så bliver det næsten for meget når den dunkende baggrundsrytme begynder at dominere sangen, frem for den lidt skæve, og meget gennemtrængende lyd der ellers plejer at være dominerende i sangen. Man føler lidt at man står på et diskotek, hvor fokus er på at folk kan høre rytmen, så de har en chance for at ramme den, frem for hvad musikeren selv ser som den væsentlige del af musikken. Med Trentemøllers ”Moan” går det noget bedre, fordi de dybe toner ikke er særligt tungt repræsenteret i den sang i forvejen, og derfor ikke bliver dominerende på samme måde.

Med Metallicas ”For Whom the bell tolls” lyder bassen en smule flad, selvom den er meget høj I forhold til resten af musikken, men ellers går det faktisk ganske fint med lige netop dette nummer.

Side 1 2 3 næste »


ANNONCE