Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

ASUS Extreme N6800GT-DUAL/2DT

Af Thomas Christensen | 30-08-2005 | 16568 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : ASUS Extreme N6800GT-DUAL/2DT

Intro

I dag skal vi se nærmere på et yderst spændende kort. Det kommer aldrig i handlen, og eksisterer kun i ganske få enginering samples, men det gør jo kun kortet mere spændende. Der er tale om ASUS Extreme N6800GT-DUAL/2DT, og bag dette navn gemmer sig et one of a kind dual 6800GT kort.


- Nej det er ikke en 40mm blæser, men en 80mm blæser på et 30 centimeters langt PCB!

Dual kort ideen er prøvet før, og udover de professionelle CAD/CAM kort, har ATI også prøvet lykken med Rage Fury Maxx tilbage i 1999 samt 3DFX med Voodoo 5. Det er dog nVidia, som siden SLI blev introduceret, har sat dagsordenen for dual grafikkort. Det startede i slutningen af 2004, hvor vi hørte om dual 6600GT kort fra Gigabyte og ASUS. Senere kom der forlydender om dual 6800GT kort fra Gigabyte og ASUS, samt andre producenter som har legede med dual 6600GT kort.

Dette dual 6800GT kort har været fremvist til flere messer, men er aldrig ramt markedet. Det skulle heller ikke ramme markedet, ikke mindst pga. nVidia har lanceret 7800 serien. Den kasse vi modtog kortet i, bærer præg af dette, og der er ingen ASUS bundle eller andre ASUS særpræg over den. Der kommer det basale man skal bruge for kortet kan køre, dvs. to strømstik, et S-video kabel, en A4 side med en beskrivelse af hvordan SLI connectoren på motherboard skal indstilles samt kortets strømkrav samt to DVI til VGA stik.

Da kortet er så specielt, og ikke kommer på markedet, har vi justeret nogle af de faste punkter vi ellers plejer at gennemgå i vores grafikkort tests. Vi springer derfor over bundlen og har væsentlig reduceret beskrivelsen af kortets designvalg samt features. Vi har derfor lagt mere vægt på ydelsen, og ikke mindst nVidia’s nye SLI AA. Inden vi når til ydelsen sammenlignet med de konkurrerende high end kort samt for SLI AA, starter vi ud med en beskrivelse af kortet.

Kortet

Det første man lægger mærke til ved dette kort, er størrelsen. PCB’et er på længde med et motherboards, altså omkring 30 centimeter (det fylder ca. 60% af et standard ATX motherboards PCB) og højere end alle andre grafikkort. Det når et stykke ud over motherboardet, samt et godt stykke ud imod siden af et kabinet. Alle tanker om en barebone eller de mindre ATX versioner er udelukket. Det er selvsagt et dual slot design, og det sidder dermed rimelig godt fast.


Med to chips der skal køles ned og et yderst utraditionelt design, kan nVidia’s standard reference køler selvsagt ikke bruges. ASUS har derfor måtte udvikle deres egen. Det er svært at vurdere dette design, da vi ikke ved om det var tiltænkt at skulle komme på markedet, eller om det bare skulle fremvises – og at designet dermed bare skulle virke, og problemstillingen med støj kontra køleevne har været mindre relevant.

Køleren består af to dele, som bliver sat sammen på midten, hvor blæseren befinder sig. De to dele består af aluminium, og der er ikke brugt nogen form for kobber eller heatpipes. Det virker mere som et design, der bare skal virke, mere end et design, der skal på markedet. I midten finder vi en 80mm blæser, som er temperatur styret. Den larmer ret meget under 3d brug samt opstart, men vi har valgt ikke at måle det præcise støjniveau, da kortet ikke er på markedet. De har dog tilføjet lidt lir ved at sætte en blå LED på kortet, så det lyser op, når der er mørkt. Til at føde kortet skal man bruge to 12v PCI Express stik, og har man ikke sådanne to stik, er der som altid inkluderet de nødvendige stik, så du kan bruge to stk. standard 12v ATX stik.

De to NV45 chips byder på 16 pixel pipelines, og har en frekvens på 350 MHZ – ligesom et standard 6800GT kort. Hver chip har altså en fill rate på 5.600 MTexels/sec og MPixels/sec. På RAM siden har vi 512MB RAM med en frekvens på 1 GHz, hvilket giver en RAM båndbredde på 32GB/sec - igen ligesom et standard 6800GT bare i dobbelt format.

Her er et par ekstra billeder af dette specielle kort:


- Et daughterboard til server markedet..? Nope, det er SLI style fra ASUS



Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE