Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Elegoo Saturn 4 - 12K 3D Printer

Af Kristian | 25-06-2024 | 1020 visninger | 0 kommentarer

Elegoo Saturn 4 - 12K 3D Printer

Elegoo Saturn 4

Elegoo Saturn 4 bringer en række forbedringer og nye funktioner, der gør den til en værdig efterfølger til Saturn 3 Ultra! Vi har fået tilsendt et eksemplar, som vi vil se nærmere på i denne anmeldelse.

Som til Saturn 3 Ultra medfulgte der et lille toolkit, som kombineret med resin kan få en i gang med de første print.

En af de mest markante forbedringer er autoleveling-funktionen. Hvor Saturn 3 kræver manuel indstilling af byggepladen, gør autoleveling i Saturn 4 det muligt for printeren automatisk at justere sig selv. Dette sikrer en mere præcis udskrivning, reducerer risikoen for fejl og er tidsbesparende.  For begyndere er dette især en stor fordel, da det fjerner kompleksiteten ved manuel nivellering, hvilket ofte kan være en kilde til frustration og fejl. Saturn 4 printer i samme opløsning som den tidligere anmeldte Saturn 3 Ultra - og det er flot!

En anden fremragende funktion ved Saturn 4 er dens evne til selv at måle niveauet af resin i karet. Dette er en praktisk feature, der hjælper med at undgå, at printeren løber tør for resin midt i en udskrivning - dette kan ødelægge printet og resultere i unødig spilde af resin. Byggepladen på Saturn 4 kan let klikkes af, hvilket gør fjernelsen og rengøringen af printet meget enklere og mere effektiv sammenlignet med forgængeren.Jeg oplever at byggepladen sidder mere sikkert, og så er der virkelig point for brugervenligheden.En anden brugbar forbedring er printerens cover, der nu kan vippes op. I modsætning til Saturn 3 Ultra, hvor hele coveret skulle fjernes og placeres et andet sted i lokalet, gør det nye design det nemmere at få adgang til printerens indre uden at skulle finde plads til et stort cover.Derudover er der lavet ændringer på resinbeholderen så det er lettere, at hælde ud - og det monteres med andre skruer, som ikke kan tilstoppes af resinen.

Desværre medfølger der ikke en airpurificer til Saturn 4, hvilket gør det nødvendigt at investere i Mars Mate Air Purifier til £146. Denne eksterne purifier kræver ekstra plads, hvilket bør overvejes, hvis man har begrænset arbejdsplads - se billedet nedenfor af Saturn 4 og Mars Mate Purifier - har du ikke pladsen kan du tilkøbe Elegoo Mini Air Purifier 2 Pcs(33 £).

Både Saturn 4 og Saturn 3 Ultra printer i 12K, så opløsningen er den samme for begge modeller. Saturn 4 er dog næsten plug-and-play, og sammen med autoleveling-funktionen gør det den til en ideel printer for begyndere, da opsætningen er hurtig og enkel smiley - og den laver flotte resultater!

Samlet set leverer Elegoo Saturn 4 en række nyttige opgraderinger og funktioner, der gør den til en stærk konkurrent på markedet for 3D-printere!

De små ulemper vejer ikke tungt i forhold til de store forbedringer og den brugervenlighed, som printeren tilbyder.
Når det så er sagt, vil jeg ikke anbefale at opgradere, hvis du allerede ejer en Saturn 3 Ultra.
 

Saturn 4 er ikke at finde på pricerunner, men et forsigtigt gæt på prisen vil være omkring 3000 kr

Pros:

  • Autoleveling

  • Coveret kan vippes op

Cons:

  • Ingen WiFi

  • Ingen indbygget/medfølgende air purifier

  • LCD skærmen kan være lidt langsom til at respondere

  • Ingen håndtag til at åbne kabinettet (kan dog printes selv)