Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Nyheder

Billigere AMD FreeSync Skærme I 2016

Skrevet af Thomas Christensen | 11-12-2015 03:46 | 7810 visninger | 0 kommentar
I et forsøg på at reducere opgraderingsomkostningen for FreeSync, har AMD annonceret support for FreeSync  via HDMI, skriver Hexus og AnandTech

Hidtil har det krævet en DisplayPort 1.2 skærm, men ligesom med skiftet til FreeSync supporterede DisplayPort skærme, kræver FreeSync supporterede HDMI skærme en ny scaler-chips. Der er altså ikke udsigt til, at din spritny HDMI skærm får FreeSync support med en ny magisk driver.

Foruden en ny FreeSync klar scaler-chip kræver det også en udvidelse til HDMI specifikationerne, og er man religiøs omkring AMD's åbne FreeSync tilgang, er det ikke godt nyt. Eftersom AMD ikke kan ligge sig i slipstrømmen af en eksisterende standard som med DisplayPort, er FreeSync via HDMI en proprietær løsning.

Desværre kræver AMD's kommende FreeSync via HDMI en ny Realtek timing controller. FreeSync via HDMI benytter derfor en Realtek HDMI udvidelse i stedet for en fra AMD, som ellers er glad for åbne løsninger i et forsøg på at få indflydelse. Om og eventuelt hvornår Adaptiv Sync kendt fra VESA's DisplayPort, som er grundblokken bag AMD's FreeSync, bliver en del af HDMI standarden, er derfor uvis.

Fordelen ved også at have HDMI-support kommer med udvalget af billigere skærme, som ofte har fravalgt den ekstra omkostning DisplayPort kommer med. Det er altså primært budget-gamere, som vil få gavn af udvidelsen af FreeSync supporterede skærme til også at inkludere HDMI.

Fremtidige AMD Radeon GPU'er vil desuden supportere DisplayPort 1.3, som endelig giver nok båndbredde til at føde 4k skærme ved 120 Hz.

Opret svar til nyheden: Billigere AMD FreeSync Skærme I 2016

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE