Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Nyheder

Arkitekten Bag AMD's Store Zen Håb Stopper Omgående

Skrevet af Thomas Christensen | 18-09-2015 22:42 | 5544 visninger | 10 kommentarer, hop til seneste
AMD's helt store stjerne og garant for et comeback på processormarkedet har dags dato forladt AMD.

Har du hørt om AMD's fremtidsplaner, har du sikkert også hørt om Jim Keller, og trods at have været fremhævet som AMD's store håb af nuværende CEO Lisa Su såvel som forrige Rory Reed, er han nu fortid i Sunnyvale, California.

Han blev hentet tilbage til AMD i august 2012 af daværende CEO Rory Reed og sat i spidsen for de to store processorsatsninger Zen og K12. Førstnævnte skulle bringe AMD tilbage på x86 processormarkedet mod giganten Intel og sidstnævnte skulle få foden indenfor det ventede boom af ARM-serverprocessorer.

Siden er ARM-processoren K12 udskudt fra lancering i 2016 til 2017, og i en udtalelser til flere medier som amerikanske PC Per og britiske Hexus udtaler en AMD talsmand, at Zen efter planen er klar til lancering i slutningen af 2016, med første kvartal 2017 som første fulde indtægtsvindue.

Det er skidt nyt for AMD, som i sidste kvartal havde en nedgang i omsætningen på hele 45% i forhold til samme kvartal sidste år, og nu blot forventer en fremgang på 6% i 3. kvartal kontra sidste år. Det er ellers et kvartal, som traditionen tro er årets stærkeste kvartal, og hvor både erhvervslivet og forbrugere udskifter deres PC'er.

Hvis vi skal tage de positive AMD-briller på, så forlod Jim Keller også AMD sidste gang han og AMD leverede en konkurrencedygtig CPU-arkitektur. Efter at have arbejdet på AMD's K7 design i slut halvfemserne, var han også en af hovedarkitekterne bag den efterfølgende revolutionerende K8 "Hammer" 64-bit arkitektur, som vippede Intel af ydelsestronen. Også her forlod han AMD inden K8 var færdigproduceret og kom på markedet.

Dømt ud fra lanceringsvinduet i slutningen af 2016 kommer hans afgang som Zen-arkitekturen er færdigudviklet, og hans overordnede arbejde reelt er færdig. AMD bør være inde i den lange face, hvor designet skal realiseres til en reel chip, og efterfølgende justeres så fejl bliver rettet og transistorernes placering optimeret.

Han var desuden med til at udvikle det oprindelige x86-64 instruktionssæt, som i dag benyttes af både AMD og Intel. Ligeledes satte han sit aftryk i AMD's HyperTransport.

Inden han kom tilbage til AMD i 2012 stod han bl.a. i spidsen for Apple's processorudvikling med ansvar for Apple A4 og A5, hvor Apple tog teten fra ellers så mægtige Qualcomm, og gik over til primært at benytte egne chips i iPhone og iPad. Han 

AMD har endnu ikke nogen officiel udmelding på deres hjemmeside eller de sociale medier. Hvor han fortsætter er endnu uvist.
#1
MadsFerguson
Super Supporter
19-09-2015 00:00

Rapporter til Admin
Sony's the word... Men bliver spændende at følge. Ham og Dirk Meyer var en potent kombination.
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
#2
vmN
Supporter Aspirant
19-09-2015 01:15

Rapporter til Admin
Jim Keller er bestemt en evolutionær elektronisk ingeniør. Han har bestemt været over nogle kritiske områder angående Zen og K12. Lad os håbe det kan skabe et solid fundament for de næste zen iterationer. Lidt ligesom han har lagt fundamentet (sammen med sine kollegaer selvfølgelig, dette er bestemt ikke et en-mands job) for apples mikro-arkitektur. Selve mikro-arkitekturen til Zens kerne er færdig, efter de rygter jeg har hørt er AMD vidst også færdig (eller igang) med tapeout til Zen hos GF. [Rygte] AMD har efter sigende også tænkt over at have Zen produceret hus TSMC. [/Rygte]
--
To blaze or not to blaze
--
Sidst redigeret 19-09-2015 01:16
#3
martinbg
Guru
19-09-2015 08:47

Rapporter til Admin
spændene læsning :D men mangler der noget eller? Inden han kom tilbage til AMD i 2012 stod han bl.a. i spidsen for Apple's processorudvikling med ansvar for Apple A4 og A5, hvor Apple tog teten fra ellers så mægtige Qualcomm, og gik over til primært at benytte egne chips i iPhone og iPad. Han det er lige som der skal til at stå noget mere? :)
--
ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 980ti // TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 120GB // Spil ssd PLEXTOR, Micron 476GB
#4
Christian88
Giga Supporter
19-09-2015 09:28

Rapporter til Admin
Det var interessant læsning, tak for det.
--
#5
Notional
Mega Nørd
20-09-2015 04:35

Rapporter til Admin
Jeg fik noget af en overraskelse da jeg læste det første gang, men det er åbenbart modus operandi for Jim Keller. Han ansættes i en virksomhed (sidst Apple) og laver den chip de ikke selv kan. Når det er opnået, så er det videre. Han er trods alt en af meget få genier på det her område. Zen er allerede færdig designet, så nu gælder det "bare" produktionen. K12 skulle også være langt nok henne til ikke at være afhængig af ham. Jim Keller skal nok til Intel nu og lave en opdateret Atom processor. Mon ikke vi hører mere næste uge? Uanset er det næppe sidste gang JK ender hos AMD.
--
I7 4790K; Asus Ranger Z97; 8gb DDR3 1600; Asus 290 4GB DCUII; Wrapped In Lian Li v700wx; 50" 1080p TV; Logitech diNovo Laser; Windows 10 Pro 64.
#6
crucial-kid
Redaktør
21-09-2015 20:46

Rapporter til Admin
#5 Er der noget jeg ikke tror, så er det, at han skal til Intel. Nu kender jeg ikke noget til guttens personlighed, men hvis man kigger på dem han har arbejdet for, så har de nogle ting til tilfælles 1. Det er mindre firmaer eller i små teams han arbejder i og dermed typisk udfordreren snarere end markedslederen 2. Han skal kunne påvirke udviklingen, og have relativt frie tøjler 3. Det har været firmaer med et nyt, større og/eller langsigtet projekt. Han kommer ikke til at finpudse Snapdragon hos Qualcomm eller Core hos Intel. Ryger han til dem, er det på noget andet, som de har andre ambitioner for og ikke deres performance serier. Der er ikke rigtig noget i de valg, han tidligere har truffet, som peger på, at han passer ind i gigantiske Intel. Deres butik kører alligevel på skinner. Så skulle det da lige være i deres tilkøbte Spreadtrum afdeling, men den formoder jeg er i Kina. Det kan være, at han slet ikke vil udenfor USA, men hvis det er en mulighed, så er Mediatek og Samsung oplagte valg. NVIDIA kunne være et ok valg afhængig af deres ARM-planer, men jeg tror ikke på Qualcomm eller Intel. I hvert fald ikke Intel, og Qualcomm er lidt i samme genre. Der er også mange firmaer, som producerer mindre og mere specialiserede chips end dem vi kender under x86 og ARM fanen. Det kunne være NXP/Freescale eller Broadcom.
--
Mvh. Thomas Christensen.
#7
crucial-kid
Redaktør
26-10-2015 20:00

Rapporter til Admin
... Og Samsung sr ud til at være svaret. http://www.tweaktown.com[...]
--
Mvh. Thomas Christensen.
#8
Ilwaz
Guru
26-10-2015 22:56

Rapporter til Admin
#7 Hmmn, vil det ikke være i strid med hans gamle kontrakt ovre hos AMD.
--
#9
crucial-kid
Redaktør
01-02-2016 15:33

Rapporter til Admin
Men det blev Tesla http://hexus.net[...]
--
Mvh. Thomas Christensen.
#10
MGP-Fan
Gæst
01-02-2016 19:29

Rapporter til Admin
Jeg håber den bliver en succes, så vi kan få lidt konkurrence på CPU markedet. Men jeg tror absolut ikke at Intel bliver truet på ydelsen, nærmere på ydelsen til prisen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til nyheden: Arkitekten Bag AMD's Store Zen Håb Stopper Omgående

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE